Skip to main content

Terveysaseman risteys kaipaa kohennusta ennen kuin kolahtaa

Kuvassa ajava punainen auto saa mennä, sillä on etuajo-oikeus kameran suunnasta eli terveysasemalta tuleviin nähden.–Siinä mentiin sukkana läpi, toteaa perniöläinen Risto Lehtinen autosta, joka lähtee Perniön terveysaseman parkkipaikalta Vuorilinnantielle.
Näin on; kuljettaja ei juuri vilkaise, tuleeko sivuilta muuta liikennettä.  

Terveysaseman liittymä osuu Lehtisen kotimatkan varrelle ja risteyksen epäselvyys ja turvattomuus ovat käyneet hänelle vuosien mittaan selväksi.   Terveysaseman suunnasta tulijoille on väistämisvelvollisuutta osoittava kärkikolmio, mutta merkki ei kaikille ole merkityksellinen.
–Se on pahin paikka, kun tulee tuolta Rinnetien suunnasta.  Moni terveysaseman pihasta lähtevä ei vilkaise, onko oikealta tulossa liikennettä.  Ehkä sitä ei mielletä, että katu jatkuu sinne, Lehtinen puntaroi. 

Hänestä liikenneympäristössä olisi selkeyttämisen varaa.  
–Kylttien mukaan Vuorilinnantie jatkuu, mutta minusta tämä on vain terveysaseman piha. Gongin pitäisi olla sellainen, että se on selvästi pihaliittymä. Lehtinen sanoo, että olisi saanut monta kertaa autonsa ryttyyn risteyksessä ja keskisormetkin ovat nousseet.    

Salon suunnitteluinsinööri Mikko Söderholmin vinkkelistä risteys on selvä:  terveysasemalle johtaa tonttiliittymä ja varsinainen katualue jatkuu kaavassa Vuorilinnantieltä Rinnetielle.
 –Se on sikäli yksiselitteinen ja pihasta tullaan kolmion takaa. eli ollaan väistämisvelvollisia. 

Hän toteaa, että harkintaan voidaan toki ottaa risteyksen selkeyttäminen esimerkiksi kiveyksillä. 
 –En tyrmää ajatusta etteikö siinä voisi jotain kohennusta tehdä, mutta en heti lupaakaan, Söderholm toteaa.

Jaa artikkeli: