Skip to main content

Tero Nissinen nousee Salon johtoon

Tero Nissinen on Salon uusi kaupunginjohtaja.  Valtuusto teki valintansa maanantaina äänin 33-18.
Hän tulee Saloon Kemin kaupunginjohtajan tehtävästä.

Valtuutettujen puheenvuoroissa korostui Nissisen kokemus. Muun muassa Simo Paassilta (sd) totesi, että  valittavalla johtajalla on oltava näyttöä vaikeistakin ratkaisuista ja toisaalta siitä, että kykyä yhteistyöhön on.  Hänelle oli jäänyt käsitys, että Nissinen täyttää asetetut vaatimukset parhaiten.

Työnantajan vinkkelistä Paassilta totesi, että nyt kaupungilla ei olisi aikaa hakea uutta, hyvää talousjohtajaa, jos nykyinen viranhaltija kaupunginjohtajaksi valitaan.

Korhosen kannalla oli muun muassa Sanna Lundström (kok), joka myönsi, että Nissisellä on pidempi kokemus:
–Mutta emme tarvitse henkilöä, joka on tehnyt samoja hommia pitkään ja tietää, miten on ennen tehty. Nyt tarvitaan ihmistä, joka kykenee kyseenalaistamaan sen, miten on ennen tehty. Hänellä on vahva halu muuttaa asioita ja kehittää toimintaa.  Tarvitsemme sisupussin, joka käy innolla uusien tehtäviensä kimppuun.

Marjatta Hyttinen (kok) sanoi, että paikasta kisaa kaksi hyvää ehdokasta ja valinta vaikea.  Hän oli Nissisen kannalla ja totesi kriteerinsä olevan se, että kaupungissa on johtajisto vaihtunut lähes kokonaan ja nyt tarvitaan kokemusta kuntahallinnosta.

Marja Ruokonen (vas) totesi, että valinnalla viitoitetaan tulevaisuutta monella tavalla.
–Tarvitsemme empaattisen, sympaattisen, taloustaidot omaavan ja huippuverkostoituneen ja kokeneen johtajan, joka sitoutuu vähintään kahdeksi vaalikaudeksi. –Luotan kokemukseen ja sen mukana tulevaan tasapainoon.

Saku Nikkanen (sd) sanoi, että päätös ei ole helppo hänelle eikä monelle muullekaan.
–On ollut tosi hyvät hakijat ja siitä on oltava iloinen.  Valitaan kumpi vaan, saadaan varmasti hyvä kaupunginjohtaja.

 

 

Jaa artikkeli: