Skip to main content

Terhi Almin iltasoitto kiirii vetten yli särkisalolaisten korviin                         

Terhi Alm on soittanut muun muassa salolaisen Piazza Brassin kokoonpanossa.

Salolainen Terhi Alm seisoo iloisena Särkisalon Hakkalanlahdella sijaitsevan mökin pihalla. Paikasta on tullut Almille vuosien saatossa kuin toinen koti ja Särkisalo on vienyt paikan naisen sydämestä.

Alm saapui mökille ensimmäisen kerran 90-luvun alussa, mutta erityisen paljon mökillä tuli vietettyä aikaa koronavuosien aikana. Trumpettia salolaisessa konsertti- ja viihdepuhallinorkesteri Piazza Brassissa soittava Alm kertoo, että koronan vuoksi kaikki keikat jäivät tauolle ja myös yhdessä harjoittelu muuttui lähes mahdottomaksi rajoitusten vuoksi. Maailmantilanne ajoi soittajan rakkaalle mökille ja harrastus jatkui.
–Puhallinsoittimien soittaminen vaatii jatkuvaa harjoittelua, silloin päätin soittaa täällä mökillä aina tiettyyn aikaan viikosta. Kuvittelin, että se on sitten minun keikkani ja harjoittelin aina uuden kappaleen jokaiselle viikolle, Alm muistelee.

–Ostin kirpputorilta kasan toivelaulukirjoja ja valitsin sieltä aina uuden opeteltavan kappaleen, Alm lisää.

Pari viikkoa sitten Perniönseudun Lehden yleisönosastolla oli kirjoitus, jossa kiitettiin taidokkaasta trumpetinsoitosta, joka kantautuu kirjoittajankin mökille asti.   Asialla oli siis Terhi Alm ja estradina rantakallio.

–Mietin, että tämä olisi minulle hyvä paikka soittaa, kun vesi kantaa ääntä niin hyvin. Päiväksi valitsin lauantain, koska silloin ihmiset ovat usein mökillä.

Iltasoiton piti ensin olla vain mukava korona-ajan harrastus, mutta pian Alm huomasi, että ihmiset kuuntelivat hänen soittoaan.
–Tiesin sen siitä, kun kerran soiton jälkeen naapurit taputtivat minulle kappaleen jälkeen, Alm nauraa.

Koko juttu 24.8. painetussa ja digilehdessä!

Jaa artikkeli: