Skip to main content

Tenholassa valmistetaan jäätelöä oman tilan maidosta

Tenholassa on viikon verran valmistettu jäätelöä oman tilan maidosta.   Sofia Stolpe lusikoi sorbettia myyntirasiaan. Parhaimmillaan päivässä syntyy 200 litraa valmista.

Herrgårdin jäätelö on tilan naisten, Sofia Stolpen ja Elisabeth Österlundin uusi yritys. Jäätelö valmistuu Stolpen veljeltä, eli Österlundin mieheltä vuokratussa rakennuksessa. Tuotantotilojen vieressä, seinän takana rakennetaan kovaa vauhtia jäätelökahvilaa, joka avautuu lähiviikkoina.

Stolpe ja Österlund hoitavat kaiken alusta loppuun asti itse; raaka-aineiden pilkkomisen, jäätelön valmistuksen, pakkaamisen, tuotteiden merkitsemisen ja kuljettamisen. Pihalla odottaa jäätelöauto, joka on vielä teippauksia vailla.

Tällä hetkellä jäätelöä viedään myyntiin ainakin Tenholaan, Tammisaareen, Fiskarsiin, Inkooseen ja Bromarviin. Suunnitelmia ja toiveita myynnin laajentamisesta suuremmallekin alueelle on.

Herrgårdin jäätelö valmistaa sekä maidosta valmistettua jäätelöä että veteen tehtyä sorbettia. Tällä hetkellä tuotannossa on yhteensä 19 makua. Kesäaikaan kaikki mahdolliset raaka-aineet tulevat lähituottajilta, parhaimmillaan naapurista.

Österlundille jäätelöyrittäjäksi ryhtyminen tarkoitti täydellistä alanvaihtoa.
– Edellisessä työpaikassani olin ambulanssikuski, eli olen ollut hoitoalalla, kertoo Österlund.

Koko juttu Perniönseudun Lehdessä

Jaa artikkeli: