Skip to main content

Teknisen työn koneita on yhä matkalla

Arttu Karhulahti esittelee vielä asentamistaan odottavaa porakonetta. Kuvassa on metallitöiden luokka, josta puuttuu paljon kalustusta ja varusteita.

Perniön Kirkonkylän uusi koulu on palvellut oppilaita tämän syyslukukauden alusta lähtien eli  kuusi viikkoa.
Kouluarki pääosin rullannee kuten pitääkin, mutta teknisen työn tuntien osalta on jouduttu soveltamaan: syynä on, se, että metallin- ja puuntyöstökoneita puuttuu luokista edelleen, vaikka koulua on käyty jo runsaat viisi viikkoa.

Yhteiskoulun rehtori Arttu Karhulahti arvioi, että laitteita puuttuu kymmenkunta: vasta matkalla ovat esimerkiksi vannesaha, elektroniikkapöytä ja sahoja.
Karhulahden mukaan koneita odotetaan saapuvaksi syyskuun aikana ja tarkoituksena on, että ne asennettaisiin paikalleen syysloman aikana.

Yksi syy on myöhästymiseen on se, että ensimmäisellä kilpailutuskierroksella kaupunki ei saanut yhtään tarjousta. Toinen syy on vallitsevassa maailmantilanteessa, jossa esimerkiksi komponenttipula viivästyttää laitteiden toimituksia. Karhulahti kertoo, että joitain vanhoja koneita otettiin talteen vanhoista tiloista. Paikoilleen asentamista odottavat esimerkiksi taso- ja oikohöylä, jotka on hankittu jo joitain vuosia sitten.
–Keväällä meillä oli pahempikin pelko siitä, saadaanko mitään tavaraa, rehtori toteaa.

Tilanne aiheuttaa muutoksia myös tiloja käyttävän Salon kansalaisopiston kursseihin.

Koko juttu 22.9. painetussa ja digilehdessä. 

 

Jaa artikkeli: