Skip to main content

Teijon uutuus on VPK:n tempauksen vetonaula

Perniön VPK::n Teijon asemalle tuleva sammutusauto on aiemmin palvellut Kaarinassa ja Houtskarissa, kertoo Tero Manelius.

Sahat omassa lokerossaan, letkut omassaan, raivauskalustoa omassa kaapissaan, paineilmalaitteet miehistön penkin takana valmiina.  Ja kuusi kuutiota vettä kyydissä.

–Raskaaksi sammutusautoksi tämäkin lasketaan, vaikka se vähän näitä muita pienempi onkin, sanoo Perniön VPK:n konkari Tero Manelius.

Tämä on punaisena kiiltelevä paloauto, Renaultin alustalle rakennettu.  Auto on aloittanut työnsä vuonna 2001 aluepelastulaitoksen rivissä Kaarinassa, ollut sen jälkeen Houtskarissa ja nyt sen uusi asemapaikka on Perniön VPK:lle kuuluva Teijon paloasema.   Perniön paloasemalla se vielä varustellaan ja lauantaina uutuutta pääsee katselemaan omin silmin, kun VPK järjestää perinteisen kevättempauksensa.

VPK:n sihteeri Mona Aaltonen muistuttaa, että joka vuodelle on löydetty tapahtumaan jokin oma nyanssi.  Ja tapahtumia on takana 1980-luvulta lähtien.  Varsinainen rekrytointitapahtuma on syksyinen Päivä paloasemalla -tilaisuus, mutta lauantainakin saa toki ilmoittautua mukaan toimintaan.

Kevättempaus Perniön paloasemalla 23.3. alkaen klo 10. 

Jaa artikkeli: