Skip to main content

Teijon pienet tervetuloa!

Mari Tuominen ja Katja Koli piipahtivat tiistaina miettimään, mitä mihinkin laitetaan. Avoin varhaiskasvatus saa käyttöönsä huoneiston Teijon päiväkodin alakerrasta.Lapsiperheiden palveluihin Teijolla on tulossa ensi viikosta lähtien kohennusta, kun kaupunki avaa avoimen varhaiskasvatuksen toiminnan kylässä.   

Palvelu tunnetaan puhekielessä myös avoimena päiväkotina, ja sitä aletaan järjestää päiväkodin alakerran huoneistossa aluksi päivän verran viikossa. 
–Avointa toimintaa on lisätty Salossa muutenkin, viimeksi Muurlaan, muistuttaa lastentarhanopettaja Katja Koli.

Päiväkodinjohtaja Mari Tuominen toteaa, että Teijolla on palvelulle selkeä tarve: kylään on muuttanut lapsiperheitä, joiden pienimmätkin lapset tarvitsisivat muiden lasten seuraa.
–Yhtä tärkeä se on tietysti vanhemmille.  Jos on vielä muutettu muualta ja asutaan vähän erillään, verkosto voi olla hiukan ohut ja aikuista seuraa vähän, Tuominen miettii.

Katja Koli alkaa vetää avointa toimintaa ja toivottaa tervetulleeksi myös isät ja äidit kauempaa, esimerkiksi Ylönkylän tai Särkisalonkin suunnalta. Ohjelman suhteen saa esittää myös toiveita;  perjantaipäiviin voidaan mahduttaa esimerkiksi musisointia tai askartelua.  Kirjoja, askarteluvälineitä ja jumpassa tarvittavaa tavaraa oli jo tällä viikolla valmiina.  Piha ja lähimetsä ovat käytössä tarvittaessa nekin. 

Perniössä avoin päiväkoti juhlii maaliskuussa jo kymmenvuotispäiviään.Teijolla avauspäivä on tammikuun 25. ja ovi aukeaa aamuyhdeksältä.

Jaa artikkeli: