Skip to main content

Teijon Manteli hiljenee talven loppuun mennessä

Manteli ei näe kesää ilman jatkajaa.– Voi, kyllä meidän tulee teitä ikävä, kapsahtaa Hillevi Tulonen Soile Kaitalan kaulaan kauppareissulla.
Hillevi ja Kaino Tulonen tulivat maanantaina Teijon Manteliin ostoksille. Käynti kyläkaupassa on kuitenkin paljon muutakin kuin ostamista. Jutteluun menee paljon enemmän aikaa kuin tavaroiden keräämiseen ostoskoriin.
Parin kuukauden päästä Tulosten kauppareissut Manteliin loppuvat, kun yrittäjäpari Soile ja Tapani Kaitala jää eläkkeelle.
– Tähtäimessä oli kyllä saada kauppa jatkamaan jotenkin, mutta nyt se ei näytä todennäköiseltä, sanoo Tapani Kaitala.
Kaitalat ovat suunnitelleet jo alennusmyyntiä, jonka avulla hyllyt saataisiin tyhjennettyä.
Vielä muutama kuukausi sitten näytti paremmalta. Kesäkahvilaa Meri-Teijo Makasiineilla kahden kesän ajan pitäneet nuoret naiset olivat tulossa kauppaan vuokralle. Tehtiin kannattavuuslaskelmia ja käytiin Yrityssalossa neuvottelemassa. Lopulta riski jäi kuitenkin ottamatta.
– Kyläkaupat ovat valitettavasti hiipumaan päin. Kesämyynnillä me olemme pärjänneet vuoden, mutta esimerkiksi nyt joulukuussa on ollut todella hiljaista, toteaa Soile Kaitala.
Helppo tie ei mahdollisella uudella yrittäjällä olisi, ei kuitenkaan mahdoton. Yksin kauppaa on vaikea hoitaa, kaksi työntekijää tarvittaisiin. Edelleen Kaitalat jaksavat pitää yllä pientä toivoa siitä, että kauppa saisi jatkaa.

Jaa artikkeli: