Skip to main content

Teijon kotiseutujuhlalla loistava menestys

Viime sunnuntaina aamupäivällä taivaanrannan peittävät mustat ukkospilvet panivat jo monen Teijon juhlille valmistautuvan ajattelemaan: Kuinkahan tässä oikein käy? Ilmojen haltijatar oli kuitenkin suosiollinen ja kun päiväjuhla alkoi klo.14.00 ulkoilmakatsomossa, Teijon vanhan ouukirkon liepeillä tuntui olo oikein mukavalta. Koko pitäjä oli liikkeellä. Juhlayleisöä oli tullut kaukaakin. Merenkulkuneuvos ja  rouva Wihurin järjestämät kesäjuhlat voitiin siis aloittaa ihanteellisissa olosuhteissa.
Yli 3000 henkeä oli nyt katsomossa. Teijon tehtaiden torvisoittokunnan musiikkiesityksen jälkeen astuikin sitten puhujan paikalle merenkulkuneuvos Antti Wihuri, joka puheessaan viittasi 63- vuoden takaiseen tuttavuutensa alkaneen. Lisäksi hän teki selkoa tehtaiden kehityksestä. Merenkulkuneuvoksesta sai sen kuvan, että hän itse on vaatimaton, oikea kansanmies.
Nyt astuikin esiin Perniön mieskuoro, joka mv. Eino Mattilan johdolla esitti laulut ”Terve, Suomeni maa.”, ”Kulkiessani vainiolla” ja  ”Suomen laulun”.Näyttelijä Kosti Klemelä lausuin Eino Leinon runon ”Sydänsuven laulun” ja laulajatar Ella Sammelo kansallispukuasuisena esitti kaksi laulua ”Taas kaukaa laulavat lauluaan” ja ”Satakieli”.
Juhlan kohokohdan muodosti historiallinen kuuvaelmasarja.

Jaa artikkeli: