Skip to main content

Teijon kansallispuiston alueelle saattaa kasvaa susireviiri

Teijon kansallispuiston alueelle saattaa muodostua uusi susireviiri.  Kansallispuiston alueella ja sen ympärillä on tehty enenevästi susihavaintoja.
Maakunnan susitilannetta käsiteltiin mediapäivässä Laitilassa torstaina, ja vs. riistapäällikkö Jörgen Hermanssonilla oli kartallaan paitsi tieto vakiintuneista reviireistä, myös kaksi muuta korostettua aluetta. Teijon alueen lisäksi tapetille oli nostettu Sauvo.
-Reviireistä en vielä puhuisi, mutta jotain siellä on tapahtumassa, toteaa Hermansson.

Hän arvelee, että jos susireviiri alueella voidaan vahvistaa, on sen perustajista ainakin toinen lähtöisin Raaseporin ja Salon rajan laumasta.
Asian varmentaminen vaatisi ennen muuta dna-näytteiden keräämistä alueelta:  näin varmistuu, mitkä yksilöt kansallispuiston alueella liikkuvat.

-Raaserporin rajan lauma on vetäytynyt ehkä vähän kaakkoon ja toisaalta Paimion lauma vähän pohjoiseen.

Hermansson toteaa, että jos kartalle tilaa jää, se täyttyy, etenkin kun koko maakunnassa on susille ravintoa tarjolla riittämiin.

Vuonna 2007 susireviirejä Varsinais-Suomessa oli noin viisi, tänä vuonna toistakymmentä.  Viime vuonna kesäkuun alun ja syyskuun lopun välisenä aikana susihavaintoja tehtiin 459, tänä vuonna 653.  Kartalla havainnot keskittyvät isojen teiden ja taajamien tuntumaan.  Hermansson muistuttaa, että sysimetsä on susien varsinaista elinaluetta, mutta siellä ei ole ihmisiä havaintoja tekemään.  Selvästi eniten havaintoja kesältä on kertynyt Turun pohjoispuolelta kasitien ympäriltä, Laitilan ja Mynämäen seuduilta.

Jaa artikkeli: