Skip to main content

Teijon kansallispuisto voi kasvaa saariin

Teijon kansallispuisto saattaa tulevaisuudessa laajentua myös saariin Halikonlahdella.
Ranta-alueiden ja saarien myynti puhutti Salon valtuustoa maanantaina. Kaupunginhallitus pyysi valtuustolta myyntilupaa eri puolilla Saloa sijaitseville kiinteistöille. Lupa heltisikin, mutta ei puheitta.

Kai Schneider (vihr) totesi, että Halikonlahden saaret Kaisaari, Mäntysaari ja Papinsaari voidaan myydä sillä olettamuksella, että niistä tulee osa Teijon kansallispuistoa.
–Saarten yhdistäminen tukisi luontomatkailubuumia ja toisi puiston lähemmäksi Saloa.

Valtiosta voi tullakin omistaja osaan kohteista: kaupunginjohtaja Lauri Inna kertoi, että neuvottelut ympäristöministeriön kanssa on aloitettu siltä pohjalta, että saarista tulisi valtion omaisuutta eli käytännössä osa kansallispuistoa.
Kaupunginjohtajan mukaan aiheesta on tulossa iltakoulu alkuvuodesta, kun suunnittelu on riittävän pitkällä.
–Tarkoitus on nyt valmistella asiaa, ja hallitus sitten katsoo, muodostuvatko ehdot Metsähallituksen kanssa riittävän hyviksi hankkeen toteuttamiseksi.

Simo Paassilta (sd) ehti esittää, että saarten osalta asia palautettaisiin uuteen valmisteluun ja ennen myyntiä selvitetttäisiin mahdollisuudet kaavoittaa ne virkistys- tai muuhun käyttöön, jotta niistä saataisiin paras hinta. Paassilta veti esityksensä pois ja totesi kaupunginjohtajan kertomasta, että asia on etenemässä oikeaan suuntaan.
Jaana Haapasalo ( sit) esitti, että saari- ja rantakohteita ei myytäisi. Hän moitti valmistelua; päättäjille olisi hänestä pitänyt tuoda tieto siitä, että neuvotteluja on käyty. Jerina Wallius (kok) kritisoi sitä, että kohteista ei ollut listalla osoitetietoja eikä karttoja. Äänin 48-3 valtuusto kuitenkin päätti, että saarikohteet voidaan myydä.

Jaa artikkeli: