Skip to main content

Teijon esiopetus menossa Anisiin

Teijolla ei järjestetä esiopetukselle omaa ryhmää.
Salon opetuslautakunta piti tiistaina kiinni siitä, että teijolaiset lapset kuljetetaan Anisten päiväkodin Alhaisten ryhmään ja Hajalan esiopetus puolestaan järjestetään Metsärinteen päiväkodissa.

Asiassa oli tehnyt lautakunta-aloitteen Marianne Bonn (vihr). Hän toteaa aloitteessaan, että lasten kuljettamisen ei tule olla ensisijainen vaihtoehto esiopetuksen järjestämisessä ja että opintie tulisi aloittaa tutussa ympäristössä. Bonn esitti, että kun esiopetusryhmät ovat pakostakin pieniä, olisi voitu keskustella jo aiemmin vanhempien kanssa, mitä vaihtoehtoja palvelun järjestämiselle olisi. Aloitteen mukaan esiopetus olisi voitu järjestää koulun tai päiväkodin tiloissa.

Varhaiskasvatuspäällikkö Anna Karlsson toteaa vastauksessaan, että päiväkodin johtaja on keskustellut vanhempien kanssa esiopetusjärjestelyistä. Kalliorinteen ja Hajalan esikouluoppilaat kyyditään erillisillä kuljetuksilla, jolloin matkojen pituus pysyy kurissa.
Karlsson toteaa, että esiopetuksen järjestämisestä käytiin neuvotteluja varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen välillä. Opetustoimen mukaan luokanopettajalle tulisi liian monta opetussuunnitelmaa yhtä aikaa totutettavaksi. Esiopetussuunnitelman perusteiden mukaan esiopetusta ei ole tarkoituksenmukaista järjestää liian pienissä vertaisryhmissä.
Bonn esitti lautakunnassa asian palauttamista vielä valmisteluun, mutta esitys hävisi äänin 7-5.

Jaa artikkeli: