Skip to main content

Teijolle entistä varmempaa vettä

Vesijohtoa upotetaan maahan Teijon kansallispuistoon kuuluvalla metsäkaistaleella.

Teijon alueen vesihuoltoon haetaan uutta varmuutta uusimalla vanhaa vesijohtoa.
Kaivinkone on murissut metsässä Sauruntien kupeessa yli viikon päivät ja liikelaitos Salon Veden hankkeessa uusiksi menee ensi vaiheessa väli Laviakalliolta Likojärventielle.
–Jos budjetti sen sallii, rakennetaan uutta linjaa ensi vuonna vielä Hauenkuonon vedenottamolle, sanoo vesihuoltoesimies Harri Peltosalo.

Kyseinen linja ruokkii Kylmässuon vedenottamolta nostettavalla vedellä Teijon vesisäiliötä ja sitä kautta Teijoa ja Mathildedalia.
–Sen tietää, että jos täältä jostain tulee vuotoilmoitus, niin se on tämä osuus, Peltosalo kuvailee.
–Putki on vanha ja kulkee kivikossa eikä vaan tahdo sitä kestää.

Hauenkuonon ottamolta linja jatkuu Perniön suuntaan Kylmässuon vedenottamoon, mutta tällä osuudella on vielä käyttövuosia jäljellä. Tälle vuodelle remonttiin on varattu 70 000 e.
Tulevaisuudessa listalla voi olla myös linjan jatkaminen Likojärventieltä Vilniemen puhdistamolle, missä se voitaisiin yhdistää Saloon menevään vesijohtolinjaan ja näin valmiina olisi yhteys Kylmässuon ja Salon välillä ja Salon keskustan vesihuolto olisi entistä turvatumpaa.
–Tarkoituksena ei ole pumpata Perniöstä vettä Saloon turhaan, mutta jos tarve tulee. Viime kesän kuivuudessa siellä oltiin kapasiteetin rajoilla.

 

Jaa artikkeli: