Skip to main content

Jopa maakunnalliseksi uutisaiheeksi ovat nousseet salolaisissa nuorten kotibileissä sattuneet ei-toivotut tapahtumat. Toisissa juhlissa nujakoitiin, toisissa lähti kutsumattomien vieraiden mukaan talonväen omaisuutta.

Jälkimmäinen tapahtuma sijoittuu Perniöön ja se kerrotaan tämän lehden uutisessa. Tarkemmin sijaintia ei ole syytä eritellä, mutta paikkakunnan mainitseminen korostaa sitä, että kuokkavieraat eivät ole yksistään kaupunkien ilmiö.

Ylenmääräiseen pelotteluun tai nykyajan kauhisteluun ei tietenkään ole syytä. Nuoret ovat pitäneet kotibileitä aina, kutsuttiinpa niitä sitten takavuosina hipoiksi tai pirskeiksi. Yhtä kauan niissä on myös sattunut ja tapahtunut ja syntynyt jälkipyykkiä. Monesti vahingossa, mutta monesti myös siksi, että paikalle on sattunut ylimääräistä väkeä väärin aikein. Omanlaisensa puskaradio levitti tietoa jo puhelinkioskien aikaan. Tämän päivän välineillä tieto jonkun juhlista liikkuu hetkessä laajalle joukolle ihmisiä laajalla alueella.

Se jää jokaisen perheen päätettäväksi, millaisia juhlia kodissa pidetään ja annetaanko nuorten iloita keskenään niin, että vanhemmat eivät ole samassa karttaruudussakaan. Monessa perheessä käytäntönä on, että tarvittaessa lähellä saatavilla on joku aikuinen, jos tapahtumat alkavat vyöryä väärään suuntaan. Kotibileet ovat nuorille kuitenkin hauska tapa viettää viikonloppuiltaa ja opetella tämänkin tapaista kanssakäymistä. Lähtökohtaisesti pitää myös ajatella, että nuoret ovat fiksuja ja harkitsevaisia ja monesti myös alkoholin käyttö on edeltäviin polviin nähden olematonta.

Siitä huolimatta tarkkana on oltava ja pihaan tupsahtaville yllätysvieraille tarvittaessa tyly.

Jaa artikkeli: