Skip to main content

Tarkka käsi piirsi tussilla tauluksi viipaleen vanhaa Perniötä

Olivia Laakso piirsi tauluksi perniöläistä historiaa.

Olivia Laakson edessä pöydällä on viipale vanhaa Perniötä: tussipiirustuksessa on etualalla puinen, kaunis rakennus ja sen takana jo seuraavaa aikakautta, matala tiilirakennus. Rakennukset ovat olleet oikeastikin olemassa rinnakkain, mutta yhteistä kuvaa niistä ei ole ollut ennen kuin nyt.
–Siinä oli mittasuhteissa miettimistä, kun kuvat piti yhdistää, myöntää Olivia Laakso.

Kaiken takana on Perniön Rotaryklubi, joka teetti vuosia sitten tussipiirustuksia paikallisista rakennuksista.
Pitkän tauon jälkeen syntyi uusi taulu, järjestysnumeroltaan 23. Sen piirsi lukiossa ensimmäistä vuotta opiskeleva Laakso, ja rakennukset kuvassa ovat kappale terveydenhoidon historiaa. Etualan Vuorelassa aloitti kunnansairaala toimintansa vuonna 1945. Viisitoistapaikkainen sairaala palveli siihen asti, että sen viereen rakennettiin paikallissairaala 24 potilaspaikalla vuonna 1957.

Olivia Laakson yhteys klubiin on hänen isoisänsä Seppo Nummi, joka ehdotti lahjakkaalle lapsenlapselleen taulun piirtämistä.
–Heti tiesin, että haluan tämän toteuttaa, sanoo Olivia.

Työ alkoi jo ennen kesää ja luonnosteluvaihe otti aikansa. Lopullinen työ syntyi tussi- ja lyijykynillä; lyijykynä on ollut Laakson mieliväline, mutta eri tekniikoiden yhdistely kiinnostaa parhaillaan.

Hänen taiteilunsa juuret ovat lapsuudessa: sisarukset ovat piirtäneet paljon pienestä pitäen ja omaehtoisen harrastamisen oheen on mahtunut esimerkiksi kansalaisopiston kursseja ja Sampsa Sarparannankin vetämä kurssi.
–Sampsan kurssi oli tosi hyvä. Hän näytti itse, miten tekee eikä ollut pelkkää teoriaa, Olivia sanoo.

Koko juttu 3.9. lehdessä. 

Jaa artikkeli: