Skip to main content

Tammipuiston asunnot ennakkomarkkinointiin kesällä, rakentaminen voisi alkaa 2025

Tammipuiston kaava-alue sijoittuu aivan Tullintien varteen.

Mathildedalin Tammipuiston alueen kehittäminen on askelta edempänä kuin vielä viime viikolla ja ensi vuonna alueella mahdollisesti jo rakennetaan.

Salon valtuusto hyväksyi maanantaina alueen asemakaavan muutoksen. Nyt kaava sallii Tullintien varteen sijoittuvalle noin kolmen hehtaarin alueelle niin asuin- kuin hotellirakentamistakin.
–Länget on laitettu ja reunaehdot annettu, mutta olennaista ja helpottavaa on, että merkittävä päätös on saatu tehtyä, toteaa maanomistajia edustava Tomi Nurmela.

Kaavoitus venyi alkuperäisestä aikataulusta ja uudisrakentamisesta annettiin kaavoituksen aikana paitsi pyydettyjä lausuntoja, myös muita huomautuksia.

Nurmela kertoo, että asuntosuunnittelua alueelle on käynnistelty ja ennakkomarkkinointiin kohteet tulevat kesällä. Sitä, mihin hintaluokkaan asunnot sijoittuvat, hän ei vielä kerro suunnitelmien keskeneräisyyden vuoksi.

Jos kaikki sujuu myötätuulessa, voivat ensimmäiset rakennustyöt Nurmelan arvion mukaan olla käynnissä ensi vuoden kesällä.

Hotellin osalta tarkoituksena on hakea ulkopuolinen toimija.
–Se on toistaiseksi edennyt hitaasti, kun kaavan puolesta ei ole ollut mahdollisuutta edetä. Kyseessä olisi kuitenkin iso investointi Mathildedaliin. Operaattorin ja investorin symbioosi pitää löytyä, Nurmela muotoilee.

Valtuusto oli kaavasta yksimielinen, mutta Jerina Wallius (ps) esitti pontta, jonka mukaan kylälle ei saa rakentaa ruukkikylän mittakaavasta poikkeavia rakennuksia tai malleja,jotka poikkeavat ympäristöstä. Ponsi raukesi kannattamattomana.

Jaa artikkeli: