Skip to main content

Talvihoitoluokat nousevat eteläisessä Salossa

Nämä kelit tulevat taas.  Liikennevirasto korottaa hoitoluokkia yli 10 000 kilometrillä koko Suomessa.Eteläisessä Salossa kohennetaan tärkeimpien väylien talvikunnossapitoa. Muutos on osa koko maata koskevaa uudistusta, jossa Liikennevirasto korottaa hoitoluokkia kaikkiaan noin 11-12 000 km matkalla. Tiistaina julkistetuissa uusissa talvihoidon toimintalinjoissa otetaan erityisesti huomioon raskas liikenne.

Eteläisen Salon keskeinen tieosuus, kantatie 52 on jatkossa alueen korkeimmassa talvihoitoluokassa Salosta Somerolle sekä myös Salosta Tammisaaren suuntaan. Tavoitteen mukaan tie on pääosin paljas. Pyrkimyksenä on hyvä pito, mutta sään muutostilanteissa voi lievää liukkautta esiintyä
–Salon taajama on jo nyt ollut korkeimmassa luokassa, kertoo kunnossapitopäällikkö Timo Laaksonen Varsinais-Suomen ely-keskuksesta.

Samaan luokkaan nousee niin ikään maantie 183 välillä Perniö-Ylönkylä, samoin hoitotasoa nostetaan Kemiönsaaren puolella välillä Strömmasta Dragsfjärdiin.
Maanteiden 1823 ja 1840 luokkaa nostetaan; kyseessä ovat Särkisalontie ja Kaukurintie: jatkossa nämä tiet suolataan. Samaan luokkaan nousee myös Sauruntie ja väli Teijolta Saloon.

Jaa artikkeli: