Skip to main content

Perniö ei, myönnettäköön, ole mikään talviurheilukeskus asiaa laajemmalti tarkasteltaessa. Maakunnallisena hiihtopitäjänä Perniö sen sijaan lukeutuu alkupäähän. Somero, Nousiainen ja ehkä Turku ovat sitä edellä, mutta esim. Salon alueelta ei sille löydy tasapäistä vastusta tällä hetkellä. Mutta mikä on Perniönhiihtokauden ”tapaus”?  Keski-Perniöläiset pitänevät sellaisena Urheilijoitten tammikuun hiihtoja, Tehdasalueella taas Kirjakkalan vauhdika Marianpäivän viesti arvostetaan korkeimmalle.
Kunnan hiihto- ja mäenlaskukilpailut eivät ole aina saaneet osakseen suuria osanottajajoukkoja, mutta niissä ovat olleet mukana kaikki kunnan parhaat seuroihin katsomatta. Erikoisesti kohottaa kilpailujen arvoa se, että huomattavalta osalta niiden perusteella valitaan kunnan edustusjoukkue ns. ”Raasin Viestiin”, koko maakunnan käsittävään kuntien väliseen suureen hiihtokilpailuun. Perniö on aikaisempina vuosina menestynyt tässä kilpailussa kohtalaisesti esim. viime v uonna se oli neljäs, koko osanottajamäärän ollessa 48.
V. 1960 hiihtomestaruuksia selvitettäessä soittanevat ensiviulua, Sirkiä, Korpilahti, ja Tammi, silti ei pidä unohtaa Kirjakkalan Saarista, Kestrikin Peltosta ja inahan saattaa joku ”musta hevonen” ilmestyä joka kumoaa kaikki ennakkoarvailut. Mäenläskun kohdalla lienee viisainta vain todeta, että nimenomaan nuorten sarjassa on osanottajia erittäin runsaasti joten luvassa on kireä kilpailu ja katsojille tarjotaan monta rohkeaa yritystä.
Mäenlasku Leikkosen mäessä alkaa klo 11.00 ja hiihtokilpailut Kirkonkylässä urheilukentällä klo 13.00.

Jaa artikkeli: