Skip to main content

Talkoiden kautta torille

Tervepä terve. Toimituksen koilliskopin viikkoäänestyslaput painetaan tässä seuraavaksi.
***
Kuntavaaliasia ei voi olla liippaamatta liki, omalla kohdalla tietysti eniten työn puolesta. Lauantai meni erään puolueen erään paikallisosaston ehdokkaiden valokuvaamisen merkeissä.  
Ei tässä olla kallellaan mihinkään, kyseessä oli enempi työkeikka ja kaukana levikkialueelta.

Yhtä kaikki päivä pisti miettimään. Valtuustotyössähän voi jonkun mielestä olla jotain juhlavaa; elin käsittelee toisinaan isoja asioita ja käyttää tarvittaessa suurta valtaa.   Sama määrätty juhlavuus leimaa vaalikampanjaa; iskulauseita mietitään ja asiat, joista luvataan pitää huolta, ovat niitä tärkeimpiä.  Tietysti.

Mutta pohjatyö on kovin arkista.  Lauantaina valokuvaamisen jälkeen ehdokkaat jäivät talkoisiin; tehtävänä oli esimerkiksi somisteita toritapahtumissa jaettaviin pikkulahjuksiin. Kuka paineli perunaleimasimella kuvioita kortteihin, kuka leikkeli valmiita kortteja irti arkista. Kontrasti siihen, että päätetään vaikka muutaman sadan miljoonan euron talousarviosta, tuntui isolta.

Mutta että koko joukko miehiä ja naisia istuu lauantaipäivän askartelemassa kerhohuoneella.  On hommassa joku taika tai himottavuus oltava.
***
Robottiautoista touhutaan. Lännen median autoliitteessä kerrottiin suomalaisesta projektista, jossa pikkuautosta rakennetaan itseohjautuvaa.  Työtä riittää muun muassa jonoajon opettamisessa. Auton pitäisi myös osata mukautua nopeasti muuttuviin olosuhteisiin. Eräs työryhmän jäsen heittää jutussa, että autolle yritetään mallintaa ihmisen aivot.

Toisaalta, kun tässä noita ihmisaivoista lähtöisin olevia itsemurhaohituksia tämän tästä saa katsella, alkaa toivoa, että jos mallinnettaisiin mitä vaan muuta.
***
Heip.

aku.poutanen
@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: