Skip to main content

Suurikokoiset jätteet kuuluvat jäteasemalle

Nimimerkki ”160 km kärry perässä” kysyi tällä palstalla (30.6.), mihin suurikokoiset jätteet voi sunnuntaina jättää, jotta sekajätepisteet eivät pursuaisi.

Särkisalon sekajätepisteet on tarkoitettu päivittäiselle kotitalousjätteelle. Oikea paikka pisteellä olleille sohvakalustolle, aurinkotuoleille, kodinkoneille ja maalipurkeille olisi ollut jäteasema.

Jos jäteasemalle ei aukioloaikoina pääse, voi tilata Rouskiksen maksullisen noutopalvelun hakemaan jätteet mökiltä pois. Noutopalvelu noutaa suurikokoiset jätteet suoraan asiakkaan luota ja kuljettaa ne pakettiautolla jäteasemalle. Mikäli jätteitä on paljon, voi tilata vaihtolavan kuljetusyritykseltä.

Särkisalossa laskutettavalla kunnan jätemaksulla katetaan päivittäisen kotitalousjätteen keräämisen ja kuljetuksen kustannukset. Kirjoittajan ehdottamien ylimääräisten vaihtolavojen toimittamisesta sekajätepisteelle jouduttaisiin perimään lisämaksua lavoja käyttäneiltä kiinteistöiltä tuodun jätemäärän mukaisesti. Muutamia vuosia sitten vastaavanlainen keräystempaus toteutettiin Särkisalon torilla. Silloin tempauksen suosio ei ollut kovinkaan suurta. Jos kiinnostusta tällaiseen nyt löytyy, ottaa Rouskis mielellään toiveita vastaan ja ryhtyy niiden perusteella sellaista suunnittelemaan.

    
Jukka Kähkönen
Kuljetus- ja kiinteistövastaava
Rouskis Oy

Jaa artikkeli: