Skip to main content

Surunaama kaitsee suhareita Särkisalossa

Taulu on valmiina. Pystyttämässä olivat Raul Aesma, Kari Lehtinen, Hannu Koski ja Hannu Bastman.Särkisalossa halutaan kaitsea ylinopeuksia keinolla, jonka ymmärtävät lukutaidottomatkin. 
Särkisalontielle asennettiin alkuviikosta nopedenäyttötaulu, joka kommentoi ylinopeutta surunaamalla ja oikeaa nopeutta ajavaa autoilijaa taulu tervehtii vihreällä hymyllä. 

Asiassa löivät päänsä yhteen kotiseutuyhdistys Meripirtin Kerho sekä Omya Oy. 
–Meillä kerhossa oli mietitty asiaa. Sitten soitin Omyalle ja kävi ilmi, että siellä on mietitty taulua yhtä lailla, selvittää kerhon Hannu Koski. 

Yritys päätti kustantaa taulun ja Meripirtin kerho ottaa hoitovastuun. Viime viikolla taulu koottiin talkoilla ja tällä viikolla se asennettiin paikoilleen. 

Kovat nopeudet Särkisalossa ovat olleet puheenaiheena pitkään, henkilöautojen lisäksi kylällä ajavat joskus turhan railakkaasti myös tehtaalle menevät rekat; yritys on pyrkinyt viemään palautetta eteenpäin kuljetusyrityksiin.Taulu asennetaan 40 km/h alueelle.  Kaupan kohdalle lupaa taululle ei saatu, koska kohdalla on muutenkin paljon liikennemerkkejä ja muuta informaatiota.

Nopeusnäyttötaulun asettaminen valtion ylläpitämälle tielle vaatii työluvan, jonka voi hakea verkossa ja jonka myöntää lupapalvelut Pirkanmaan ELY-keskuksesta.Lupa nopeusnäyttötaululle oli aikaisemmin maksullinen, mutta ei enää. Särkisalolaisetkin kritisoivat käytäntöä. 
–Tein esityksen, että lupamaksu poistetaan, koska nopeusnäyttötaulu on yleishyödyllinen ja parantaa liikenneturvallisuutta.Nyt lupa nopeusnäyttötaululle on maksuton, sanoo liikenneturvallisuusinsinööri Jaakko Klang Varsinais-Suomen Ely-keskuksesta.

Jaa artikkeli: