Skip to main content

Suomen maaseutu voittaa Pariisin nähtävyydet

Tänään perjantaina Varemäki pysähtyi Konnevedellä Neiturin kanavalla.

Perniönseudun Lehti seuraa 29.6. Perniöstä Kemijärvelle polkupyörällä matkaan lähtenyttä Matti Varemäkeä. Nyt mies ja polkupyörä ovat jo Keiteleellä, jossa keli on aurinkoinen ja maisemat mahtavat.

– Tänään kilometriä tuli 117. Matkalla oli kaksi sadekuuroa, jotka loppuivat heti kun pääsin maitolaiturille tai roskakatokseen vaihtamaan sadevaatteita. Tänään oli siis muutamia rättisulkeisia, mutta sellaista se välillä on, Varemäki toteaa positiivisena.

Mies lähti tänä aamuna Hankasalmelta ja joi aamukahvinsa öljyn hajuisessa korjaamossa.

– Se oli kyllä nostalginen, oikein vanhanajan korjaamo mistä sai kahviakin.

Varemäki on Joutsasta saakka saanut nauttia myötätuulesta ja asfalttityömaidenkin pitkät korjausmatkat ovat tuulen ja sähkön siivittämänä sujuneet turvallisesti.

– Tietyöt ovat aina vähän jännittäviä, mutta tänään minut laskettiin ajamaan sitä ennen takanani seissyttä autojonoa ja vaikka vastaantulevaa liikennettä tuli, niin ehdin ennen muita pois alta.

Tasavallan presidentti Urho Kekkonen kalasti Konneveden Siikakoskella vuosina 1964-1981. Muistolaatassa kerrotaan miten metsiemme ja vesiemme rauha antoivat hänelle viihtyvyyttä ja uutta voimaa.

Neiturin kanava, Urho Kekkosen kalastuspaikka Konneveden Siikakoskella, komea kivikirkko ja paljon muuta Varemäki ehti tänään nähdä.

– Suomessa on niin paljon katsottavaa ja nähtävää, että ei tarvitse heti lähteä Pariisiin. Kun poikkeaa vaan niiltä isoilta valtateiltä, niin näkee paljon enemmän.

 

Seuraa Matin matkan edistymistä nettisivuiltamme ja sosiaalisen median kanavilta.

Jaa artikkeli: