Raaseporista on löydetty syyskuun alussa ennestään tuntematon kalliomaalaus. Löydön teki Fiskarissa asuva Sami Wirkkala Pohjan Lammasjärvellä.
Järven itärannalla kohoavassa jyrkässä kallioseinämässä noin kymmenen erilaista punamullalla maalattua kuvaa. Kuvista on hahmottavissa ainakin kaksi hirveä ja kämmenen jälki. Maalattu alue on korkeudeltaan noin puolitoista metriä ja leveydeltään runsas metri. Kuvien tunnistaminen ja määrittäminen vaatii vielä lisätutkimuksia ja tarkempaa kartoitusta. Kalliomaalaus on Uudenmaan läntisin ja löydetyistä Suomen eteläisin.
Museovirasto ja Länsi-Uudenmaan maakuntamuseo tekivät tarkastuskäynnin maalauskalliolle antropologi Ulla Valoveden ilmoitettua maalauksesta museoviranomaisille. Museo tiedotti löydöstä perjantaina.
Suomesta on löydetty noin 150 vahvistettua tai mahdollista kalliomaalauspaikkaa, joista valtaosa löytyy Itä- ja Keski-Suomesta muinaisten Saimaan ja Päijänteen vesistöalueilta. Länsi-Uudellamaalla kohteita tunnetaan tällä hetkellä yhteensä seitsemän. Kalliomaalaukset on tehty 7 500–3500 vuotta sitten pystysuoriin vesistöjen äärellä sijainneisiin kallioseinämiin. Myös Lammasjärven maalaus on tehty paikkaan, jossa kalliolippa on suojannut kuvia tuhansia vuosia.