Skip to main content

Suomalainen sielunmaisema vetää kirkkokansan sunnuntaina Ulkoluotoon

Näissä maisemissa veisataan sunnuntaina virsiä, kun Salon seurakunta järjestää Vårdkasbergetillä eli Ulkoluodon luolilla ulkoilmajumalanpalveluksen. Seurakunnan vapaaehtoiset Marjut Peltoniemi-Hannilta, Jorma Peltonen, Erja Alander ja Sasha olivat maanantaina katsastamassa paikan.

Tulevana sunnuntaina kirkkomenot voi viettää upeissa maisemissa Särkisalon Ulkoluodolla. Vårdkasbergetillä eli Ulkoluodon näköalakalliolle pääsee aistimaan mahtavia näkymiä kuin tilaisuuden hengellistä antiakin. Vaikka Särkisalossa kesäiset ulkoilmajumalanpalvelukset tuttuja ovatkin, idea tapahtumasta syntyi seurakunnan vapaaehtoisilta aktiiveilta Jorma Peltoselta, Marjut Peltoniemi-Hannilalta ja Erja Alanderilta.

– Tähän aikaan vuodesta olemme järjestäneet jumalanpalveluksen yleensä Petun kartanolla, mutta koronan vuoksi tämä siirrettiin ulkotiloihin, kolmikko toteaa.

Retkeilijöiden suosima alue tunnetaan muun muassa luolistaan, mutta maanomistajan toimesta alueelle ei ole asiaa autojen kanssa. Kirkkoväkeä kuitenkin hellitään tässä suhteessa.

– Lähdemme sunnuntaina Särkisalon kirkolta kimppakyydein ja mahdollisimman vähin autoin. Olemme saaneet maanomistajalta luvan, jotta pääsemme ajamaan portista noin 500 metrin päähän itse jumalanpalveluspaikasta, Peltonen kiittelee.

Maastoa on haasteellista, joten huonojalkaisia kehotetaan jäämään kotiin.

– Kyllä tuohon parkkipaikka saadaan 50 autolle, mutta muistakaa ottaa istuinalusta ja mahdollisesti vähän evästä, jos haluaa tilaisuuden jälkeen nauttia piknikistä ja tutustua tarkemmin alueeseen, Peltoniemi-Hannila ja Alander muistuttavat.

 

Lue koko juttu torstain lehdestä.

Jaa artikkeli: