Skip to main content

Sulkapalloharjoituksiin pelaajaryntäys

Emilia Isokangas ja Sanni Sutinen pelaavat atualalla,Perniön Sisu otti alkusyksystä yhteyttä Perniön kirkonkylän kouluun. Kysymys kuului, voisiko oppilaita tutustuttaa sulkapalloon liikuntatuntien yhteydessä. Tutustumistunnit järjestettiinkin vajaa kuukausi sitten.
Silti urheiluseuralle oli yllätys, kuinka moni oppilas halusi jatkaa sulkapalloa tutustumisen jälkeenkin.
– Ensimmäiselle seuratunnille tuli heti yli 30 lasta. Se on harjoitusten järjestämisen kannalta ihan eri kuin mihin olemme tottuneet, kertoo Jouko Degert.
Perniön liikuntahallin lattiassa on rajat kolmelle sulkapallokentälle. Pelitilaa saatiin lisää, kun verkot viritettiin myös varsinaisten kenttien väliin.
– Tietysti toivoisimme, että saisimme vielä kahdet kaksinpelikentän rajat tuohon väliin, koska ne siihen hyvin mahtuvat, toivoo Degert.
Harjoitukset ovat tosin muutakin kuin sulkapalloa. Lämmittelyn jälkeen tehdään maassa hauskalta näyttäviä paritehtäviä. Opetusta vetää jo pitkään lajia harrastanut Sasu Lehto.
Toisena ohjaajana toimii Essi Gustafsson, jolle Degert suunnittelee jo sulkapalloliiton valmennuskoulutusta. Valmentajille on nyt tarvetta.
Kaikki pelaajat eivät suinkaan ole lapsia. Kentällä huhkivat samaan aikaan myös kehitysvammaiset. He ovat pelanneet jo vuosia, ja ovat taitavia.
Perniön Sisulla on sulkapallovuoroja keskiviikon lisäksi myöhään lauantaina sekä maanantaina yhteiskoululla. Yhteiskoululla kenttiä on vain yksi, ja lauantaina ihmisillä on usein muuta menoa. Lapsia tuskin sinne saataisiin joukolla. Nyt toiveissa onkin lisää vuoroja arki-iltoihin tai –iltapäiviin.

Jaa artikkeli: