Skip to main content

Soppaa ei vetistellä

Tervepä terve. Toimituksen lounaislaitoksen kuntatekniikkakatsaus annetaan tässä seuraavaksi.

***
Paraisten puolessa ei mene sananmukaisesti putkeen infra-asioiden kanssa.  
Ensiksi uutisoitiin siitä, että talousvettä ei tahdo riittää.  Viime viikolla kerrottiin sitten siitä, että vähistäkin vesistä pääsi muutama sata kuutiota karkuun putkirikon takia.

Eipä sillä, että tämä olisi ainakaan kouluruokaa huonontanut.  Keittiöltä kommentoitiin Turun Sanomille, että vähävetisyys ei kiusaa mitenkään ylipääsemättömästi.  Ymmärtääkseni listalla oli ollut hernekeittoa.

Tämä onkin totta.  Vetinen hernesoppa jos mikä vetää mielen matalaksi.  Sakea rokka taas on ilahduttava asia.
Myös on moni sakea saatuaan  alkanut rokata estoitta, mutta se on eri asia se.

***
Sitä paitsi vettä pitää kuulemma säästää. Tosin ei kai ole ihan loogista pitää puheita maailmanlaajuisesti uhkaavasta vesipulasta palturina sillä varjolla, että tavaraa tulee taivaalta saavikaupalla.

Tähän liittyy sekin joukko, joka toivoo että sama määrä vettä tulisi lumen muodossa.

Lumi-ihmiset ovat  hassuja.  Kun muutenkin tiedetään, että arkiaamut ovat katkeavia kengännauhoja, rappuun leviäviä roskapusseja ja lasten piirongin alle pelaamien avainnippujen esiinnaaraamista ja sen seurauksena iltaan asti kestävää aikataulun kiinnijuoksemista, niin vieläkö tuo vesi pitäisi ottaa vastaan siinä kaikkein eniten elämää hidastavassa muodossa.

Yritä tässä nyt sitten esittää mitään huumoria enää.

***
Ei veden puute aina muutenkaan keittiössä kiusaa.  Esimerkiksi toimituksen kahvihuoneessa lounaiskulman naapurissa on vuosikausia tutkittu, miten vähällä vedellä kahvia voi keittää.   Kokeiden loppupäätelmä on, että mitä vähemmän vettä on suhteessa puruihin, sen parempi on lopputulos.

Vielä vähemmän kaivojen ehtyminen tietysti haittaa pikkujouluaikana.  
Tarkoitan, että kuka glögiään vedellä ohentaa.

***
Toki lumilajeja on päästy jossain jo harjoittamaan. Esimerkiksi hiihdon Suomen cup pyöräytettiin käyntiin Lapissa, Rovaniemellä.

Pistää miettimään, järjestääkö katsojille kenttälounaan niillä leveysastein tuttu yhdistys, tämä maa- ja kotatalousnaiset.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: