Skip to main content

Soodapurkki voi jäädä nuorelta kassalle

Anette Holappa tasasi leivinjauhepurkkien rivin maanantaina.

Muovipulloon voi rakentaa pommin. Joskus lopputuloksena on vain pamahdus ja sotkua, pahimmillaan esimerkiksi vakavia silmä- tai ihovammoja tai kuulovaurioita.

Perniönseudun Lehden toimitukseen on tullut useampi yhteydenotto, jonka mukaan myös Perniössä lapset tai nuoret ovat rakentaneet pullopommeja.
Teko-ohjeita löytää netistä kuka vaan ja videot räjäytyksistä leviävät muun muassa TikTok-sovelluksessa.

Ongelman ydin on se, että tarvittavat ainesosat saa päivittäistavarakaupasta ja tähän paikalliset kaupat myös vastaavat.

Esimerkiksi K-Supermarketissa on kassoja ohjeistettu olemaan valppaana; jos kassalle saapastelee joukko nuoria ja ostoslista näyttää siltä, että mielessä eivät ole kotitalouden askareet, voidaan ostaminen evätä.
–Aina on tietysti se vaihtoehto, että soitamme vanhemmille ja varmistamme asian. Voihan olla, että joku on kauppa-asioilla vanhempiensa puolesta, toteaa yrittäjä Anette Holappa.

Tätä juttua ei tehdä siksi, että halutaan syyllistää lapsia – vaan siksi, että kotitekoisilla pommeilla ei aiheutettaisi vaaraa tai vahinkoa.
–Asia olisi varmasti paikallaan ottaa puheeksi vielä kodeissakin, toteaa puolestaan S-marketin marketpäällikkö Anssi Lahti.

Koko juttu 30.9. Perkkarissa!

Jaa artikkeli: