Skip to main content

Somerikosta kylille halutaan pyörätie

Kaukurintien ja Kiskontien risteys on vaarallinen ja hankala.Somerikosta ja Lupajalta pitää päästä Perniön kirkolle jalan tai pyörällä turvallisesti.
Tätä mieltä on Salon liikenneturvallisuutta miettinyt työryhmä, joka on saanut raporttinsa valmiiksi.
Perniön liikenneympäristössä olisi työryhmän mielestä useampikin remontin paikka.  Järeintä kalustoa tarvitaan välille Somerikon asuinalueelta kohti kirkonkylää. Välille tarvitaan työryhmän mielestä kevytväylä, jonka hinnaksi on arvioitu 75 000 euroa. Tämä olisi kunnan maksama remontti.
 Vuosikausia puhuttanut Lupajantien ja Kiskontien risteys on kohteista yksi.   Kiskontietä pitkin saisi ko. paikalla ajaa vain viittäkymppiä, harva kuitenkaan ajaa.  Työryhmän mielestä nopeuksien hillitsemiseksi paikalle tarvittaisiin 50 km/h rajoituksen toistomerkki, suojatien ennakkovaroitusmerkki, sama maalauksena ja lisäksi heräteraidat ennen suojatietä.   Hinnaksi toimenpiteille on arvioitu 1500 euroa ja maksaja olisi ely-keskus.
Kiskontie eli maantie 1840 on  kolmannenkin ehdotuksen kohteena, sitä pitäisi nostaa notkelmapaikasta. Hintaa työlle on arvioitu 70 000 euroa ja rahan pitäisi löytyä ely-keskuksen pussista.

Jaa artikkeli: