Skip to main content

Sittenkin vilkasta

 

Suomi on siirtymässä tiiviin kesälomasesongin aikaan. Kevään ajan hiljaiset maantiet täyttyvät ja ainakin viime viikkojen helteessä eteläisessä Salossa on käynyt melkoinen kuhina. Heinäkuu pitää pintansa lomakuukautena, vaikka töitä tehdään muuten aivan eri rytmillä kuin vaikkapa parikymmentä vuotta sitten.
Ulkomaan matkustusrajoituksia pikkuhiljaa puretaan, mutta kotimaanmatkailusta on ennustettu tänä kesänä vilkasta, vaikka helteet nähtävästi ovat tätä luettaesa jo hetkeksi historiaa.
Hyvä niin; alan yritykset niin eteläisessä Salossa kuin muuallakin ovat olleet todella ahtaalla alkuvuoden ajan. Osaltaan yritysten eduksi koituu myös se, että esimerkiksi ravintoloiden aukioloaikoja pidennettiin jo toista kertaa rajoitusten jälkeen. Kirittävää jää silti.
Kesän tapahtumakalenteri on kieltämättä ainakin valtakunnallisesti ohuenlainen; isot tapahtumat on peruttu ja ymmärrettävästi siirretty suoraan ensi vuoteen. Monelle saattaa olla nyt tärkeintä että pääsee ulos ja muita ihmisiä tapaamaan – ja näkyypä monenlaista paikallista tapahtumaa ja uusiakin avauksia olevan vireillä.
Viime viikon ja tämän viikon lehden selailu osaltaan antaa osviittaa siitä, mihin kaikkeen voi osallistua: tuloillaan on niin musiikkia, teatteria kuin kuvataidettakin, ravintolat ja muut palvelut pyörivät täysillä. Mielenkiintoista on nähdä, millaiselta näyttää tulevien kesien ohjelma: poikiiko poikkeuskevät jotain pysyvää, häviääkö jotain kartalta iäksi.
Edelleen on syytä muistaa huolellisuus; turvaväleistä ja käsihygieniasta ei suotta yhä muistutella.

Jaa artikkeli: