Skip to main content

Siemeniä, taimia ja hyviä neuvoja – mutta ei pöpöjä

Mikko Rosenqvistin kanssa kuvaan pääsivät kirjaston vaihtokasvit: albuca spiralis eli korkkiruuvialbuca, hirvensarvisaniainen ja lankaköynnös.

Perniön kirjaston tiskin yli on epäilemättä vuosikymmenien aikana nostettu aika monta kasviaiheista kirjaa; ohjeita kotipuutarhureille, hyötykasvioppia ja ties mitä muuta.

Perjantaina kirjastossa ovat liikkeellä itse kasvit: kokonaiset kasvit, taimet, pistokkaat ja kaiken alkukin eli siemenet.
Kasvinvaihtotapahtuman takana on Perniön ja Särkisalon kirjastoissa työskentelevä kirjastosihteeri Mikko Rosenqvist, joka opiskelee oppisopimuksella kirjastovirkailijaksi.
Tapahtuma on osa hänen opintojaan ja niveltyy yhteen ”Kestävä kehitys Lounais-Suomen kirjastoissa-” -hanketta sekä sopii itse asiassa kirjastoon luontevasti.
–Kirjastohan on kiertotalouden edelläkävijä, muistuttaa kirjastonhoitaja Leena Plosila.

Pari vienoa toivettakin kirjaston väellä on: jos kasvin nimi on tiedossa, sen mukaan olisi hyvä laittaa tieto siitä, mistä lajista on kyse.

Tapahtumassa paikalla on kasviasiantuntija eikä kirjasto olisi kirjasto, jos ei lukemisen ilosanomasta muistutettaisi: tapahtumassa järjestetään muun muassa kirja-arvonta.

Kasvinvaihtopäivä Perniön kirjastossa perjantaina klo 12-15.30.

Jaa artikkeli: