Skip to main content

Seuroissa petyttiin uuden koulun tynkäsaliin

Perniön uuden Kirkonkylän koulun suunnitelmat närästävät urheilijoita.
Salon kaupunkikehityslautakunta päätti tiistaina äänin 7-6 hyväksyä koulun pääpiirustukset.

Lautakunnan perniöläisjäsen Taro Turtiainen (vas) teki esityksen asian uudelleenvalmistelusta liikuntasalin kohdalta, sillä hänen mukaansa sali on kooltaan riittämätön ja toiminnallisesti huono eikä käyttäjiä ole kuultu riittävästi. Esitys kuitenkin hävisi äänestyksessä. 

Perniön Sisun ja Perniön Urheilijoiden alkuperäinen toive oli, että salissa olisi raamit täyteen koripallokenttään ja kahteen poikittaiseen lentopallokenttäänkin.  Nyt suunniteltu sali Sisun Mikko Venhomaan mukaan palvelee lentopalloilijoista vain F- ja E-ikäisiä ja sulkapalloilijoille tila on niukka. 

Perniön Urheilijoiden koripallojaoston puheenjohtaja Pekka Leikkonen korostaa, että ei ota kantaa vain seuran puolesta vaan yleisestikin perniöläisten käyttäjien ja myös PeU ja Sisu ovat olleet yhteyksissä asiasta.
–Iltakäyttäjiä on kuitenkin kaikista käyttäjistä puolet. Samalla sali palvelisi koko Salon tarvetta.

Venhomaa ja Leikkonen muistuttavat, että pelipaikoista on pulaa, kun vanha lukio on purettu ja vanhan alakoulun sali poissa käytöstä. 

Leikkonen ihmettelee niukkaa mitoitusta: 
–Se korvaa juuri Kirkonkylän koulun pienen salin, mutta ei muuta. Investointien pitäisi kuitenkin olla järkeviä. Jätettäisiin vaikka varustelu alkuun vähäisemmäksi, jos rahaa ei ole, mutta salin pitäisi palvella se seuraava viisikymmentä vuotta kuitenkin, Leikkonen harmittelee.

Tarkennus 16.4. :  painetussa lehdessä asia oli ilmaistu epäselvästi:  sali on hankesuunnitelman mukainen, mutta ei vastaa seurojen toiveita. 
 

Jaa artikkeli: