Skip to main content

Seurakuntatalo tarvitsee lauantaisin oman parkkipaikkansa

Jos hautajaisvieraat kulkisivat Johannes Alarannan esimerkin mukaan sähköpotkulaudalla, riittäisi pysäköintiin pienikin alue. Kun näin ei ole, on seurakuntatalon edustan parkkipaikalle jätettävä tilaa viikonloppuisin. Jos asiaa on koululle, tulee käyttää koulun pysäköintialuetta.

Perniön Kirkonkylän koulun muutto Lupajantien varteen synnytti samalla pienoisen pysäköintipulman.

Koulu on nyt seurakuntatalon naapurina ja etenkin viikonlopuiksi toivotaan jatkossa selkeyttä pelisääntöihin. Seurakuntatalossa on monesti muistotilaisuuksia juuri perjantaisin ja lauantaisin. Tällöin voi myös koulussa olla esimerkiksi turnauksia. Toiveena on nyt, että koululle menijät löytäisivät ja käyttäisivät koulun pysäköintiruutuja, eivät täyttäisi seurakunnan pysäköintialuetta.

Viimeksi lauantaina tila oli loppua kesken, kun koulussa pelattiin ja seurakuntatalollakin oli tilaisuus.
–Jos nyt tämä seurakuntataloa lähin alue jäisi ainakin vapaaksi hautajaisiin tulijoille, sanoo aluekappalainen Johannes Alaranta.

Aivan seurakuntatalon eteen ajotien varteen mahtuu muutama auto ja lähinnä seurakuntataloa olevalle pysäköintipaikalle kolmisenkymmentä. Alaranta kertoo, että paikalle on tilattu kyltit kertomaan siitä, mikä alue on seurakunnan käytössä.
–Ehkä kaupunginkin pitäisi hankkia opaste, joka ohjaa koulun parkkipaikan suuntaan, hän tuumii.

Alaranta muistuttaa, että hautajaisiin tulijoiden joukossa voi olla myös huonokulkuisia ihmisiä eikä juhlavaatteissa olijoiden muutenkaan ole luontevaa kulkea pidempää matkaa ainakaan huonossa säässä.

Koulun parkkipaikat eivät seurakuntatalon pihalle näy; ne ovat koulun eteläpuolella. Ajo niille tapahtuu Lupajantieltä samasta liittymästä, jolta ajetaan toimintakeskukseenkin.

Jaa artikkeli: