Skip to main content

Selvitys, ei päätös

Palveluverkkoselvitys alkaa olla Salossa jo loppuunkaluttu sana, siitä huolimatta että päätöksiä kaupungin eri kolkissa järjestettävistä palveluista ei ole vielä juuri tehty.
Jostain linjaukset on silti jo olemassa:  Mussaaren ja Nurkkilan koulujen jatko on katkolla syyskuussa, jolloin koulujen oppilasmääriä tarkastellaan.  Tämä juontaa juurensa kuntaliitoksen yhteydessä tehtyyn yhdistymissopimukseen.

Paljon on silti vielä päättämättä.  Palveluverkkoselvitys on vain virkamiesten tekemä haavekuva siitä, miten asiat voisivat olla. Päätökset tehdään myöhemmin tänä vuonna ja sitä ennen asiasta saavat sanoa monet — tärkeimpinä tavan kuntalaiset, juuri he joita asiat käytännössä koskevat. 

Salossa poliitikot ovat olleet esimerkiksi talousasioiden suhteen varsin varovaisia sanoissaan, kuten taannoinen valtuustoseminaari osoitti.    Jos selvitys tulee hyväksytyksi niine hyvineen, kyse on joko näkemyksen puutteesta tai sitten siitä että selvitys on kerrassaan mainio visio siitä miltä Salon pitäisi vuosien päästä näyttää.
Tuoreista ajatuksista sinällään ei liene pulaa, kun elokuussa selvitys esitellään salilliselle kaupunkilaisia. Toivoa sopii tietysti, että kommentoimaan saapuvat muutkin kuin aktiivisimmat yleisötilaisuuksien kiertäjät.

Yleisöstä tulevat ehdotukset on otettava myös vakavissaan.  

Hyvä tilasto

Kuluvan kesän tilastoista yksi näyttää aiempaa valoisammalta.  Juhannuksena hukkui kaksi henkeä.

Vain-sanan käyttäminen on turhaa, vaikka sitäkin uutisissa nähtiin.  Kaksi hukkunutta on kaksi hukkunutta liikaa.  
Juhannuksena kolea sää saattoi ehkä saada aikaan sen, että vesille ei lähdetty toikkaroimaan.

Aika näyttää.  Lomasesonki lämpimine säineen on hyvässä alussa. Jos tilastot pysyvät yhtä siisteinä, kyse ei ehkä ollutkaan siitä että sade piti ihmiset maissa, vaan että on opittu jotain.

Jaa artikkeli: