Skip to main content

Selkä vaivaa – mitä pitäisi tehdä?

Yläselkävaivoissa apua voi etsiä esimerkiksi vastuskuminauhoilla tehtävistä liikkeistä.
Anssi Örri näyttää mallia liikkeestä, jossa eteen kiinnitettyä kuminauhaa vedetään vuorotellen kummallakin kädellä.

Selkä- ja niskavaivat ovat monien istumatyöläisten harmina. Ja vaikka työssä enemmän liikettä olisikin, vapaa-ajalla moni jämähtää istumaan älylaitteiden tai TV:n ääreen.
Sopivan liikunnan lisääminen on yksi ratkaisu, mutta aina vaivoista ei pääse eroon omin voimin.
Tällöin tekee mieli hakea apua ammattilaiselta.
Vaan mistä aloittaisi, kun tarjolla on esimerkiksi fysioterapeutteja, OMT-fysioterapeutteja, hierojia, osteopaatteja, naprapaatteja ja kalevalaisia jäsenkorjaajia?
–Vaikeaahan se valitseminen on, myöntää Perniössä ja Särkisalossa vastaanottoa pitävä fysioterapeutti Anssi Örri.
–Minusta ammattinimike sinänsä ei kerro paljon terapeutista. Pitäisi tietää, mitkä asiat häntä kiinnostavat ja mistä asioista hän on hankkinut enemmän koulutusta. Omalla kohdallani uudet asiakkaat ovat yleensä saaneet suosituksen joltain tutulta, mainitsee Örri.

Perniössä vastaanottoa pitää myös kalevalainen jäsenkorjaaja Heli Sarparanta. Hänellä tie hoitajaksi alkoi omista selkävaivoista.
–Aluksi menin kyllä lääkäriin, sain lähetteen fysioterapeutille sekä kipulääkkeitä. Kipu vaimeni, mutta kivun syy ei poistunut. Päädyin kuntouttamaan itseäni joogan avulla. Välillä kävin myös osteopaatilla ja kiropraktikolla. Apu oli kyllä hyvää, mutta ainakin minun kohdallani väliaikaista.

Lue koko juttupaketti Perkkarin hyvinvointisivuilta päivän painetusta tai digilehdestä!

Jaa artikkeli: