Skip to main content

Mussaaren koulu pääsi uutisotsikoihin  jo toista viikkoa peräkkäin.
Kuluvalla viikolla aihe oli aiempaa iloisempi: koulussa lukuvuoden ajan käytäntönä ollut kaikille yhteinen iltapäiväkerho on toiminut hyvin ja siinä sivussa jopa säästänyt rahaa.
Säästöjä kertyy myös muunlaisia. Luontoarvoista voidaan puhua, jos takseja käy pihassa nyt vain yksi kierros, ei monta pitkin päivää kuten aiemmin.  Vanhempien huolestumista säästyy puolestaan sillä, että  koululaisilla on iltapäivän ajan hyvää tekemistä aikuisen valvonnassa.  
Mussaarella kullanarvoista  on ollut se, että  talkooperiaate on ollut voimissaan sekä uutta toimintaa järjesteltäessä että itse kerhojen vetämisessä.    Ratkaisevaa on ollut, että aivan koulun lähellä asuu monen alan osaajia, jotka ovat olleet valmiita antamaan panoksensa koululaisten hyväksi verraten pienellä korvauksella.  
Tiistain  yhteenvetotilaisuudessa puntaroitiin jo, olisiko sama kaava siirrettävissä muihin Salon alueen kouluihin – myös isompiin ja myös muihin kuin kyläkouluihin.
Toivottavasti, tosin pelisäännöt lienee paikallaan tehdä selväksi ennen kuin kerhoja aletaan junailla muualle.   Osaamista on muidenkin koulujen ympärillä, samoin tarpeensa kerhoille.  
Kummoisiakaan povarin lahjoja lisäksi ei vaadita, jos veikkaa että kaupungin kiristäessä vyötään kolmas sektori nousee tässäkin asiassa arvoon arvaamattomaan.

Jaa artikkeli: