Skip to main content

Saurun Sanomat ilmestyy vain digiversiona

Jonkin ajan kuluttua Saurun koulun oppilaiden vanhempien sähköpostilaatikossa saattaa odottaa lukemista Saurun Sanomat.  Johanna Palm kuvasi Julius Johanssonin, Onni Himbergin  ja Leevi Järvisen lumilinnassa. Keskellä toimittajat Laura Kemilä ja Aatu Herranen.
Koulun viidennen ja kuudennen luokan oppilaat aloittivat viime viikolla koululehden teon. Paperilehti jätetään tällä kertaa kuitenkin kokonaan tekemättä. Oppilaiden tekemät jutut kootaan suoraan digilehdeksi, jonka on jatkossa tarkoitus ilmestyä useamman kerran vuodessa.
– Ajatuksena on houkutella lukijoiksi myös entisiä Saurun koulun oppilaita ja muita kiinnostuneita. Pienellä tilausmaksulla voisimme kerätä retkirahaa koululle, mainitsee 5–6 luokan opettaja sekä koulun rehtori Anssi Örling.
Eri osastojen toimittajat valittiin jo viime viikolla. Lehteen on tulossa uutisia, urheilua, kulttuuria, luontopalsta ja nuorten palsta. Lehteen valittiin myös sarjakuvanpiirtäjä ja säämies.
– Kerron ainakin, minkälainen sää on ollut tänä vuonna ja mitä se voisi olla jatkossa. Ennustuksiakin on tarkoitus tehdä. Halusin säämieheksi, koska uskon sen olevan tämän lehden kaikkein hauskin juttu, paljasti säämies Aatu Herranen.
Uutistoimitus sai niin ikään hyviä jutunaiheita lumesta.Muita ajankohtaisia aiheitakin oli jo tiedossa.
– Meidän piti saada kuoriperunoita, mutta saimmekin niitä vain kaksi päivää. Sitten tuli taas kuorettomia. Sitä voisi selvittää, pohti Johanna Palm.

Koko juttu Perniönseudun Lehdessä

Jaa artikkeli: