Skip to main content

Sauru 1., Koski 2., Ylönkylä 3. koulujen pesäpallosarjassa. (5.6.1959)

Perniön kunnan kansakoulujen väliset pesäpallo-ottelut vuoden 1959 osalta pelattiin toukokuun aikana osaaottavien koulujen kentillä sekä Kirkonkylän Keskusurheilukentällä.
Saurun koulu oli tänä vuonna selvästi muita parempi ja selvisi voittajaksi ilman, että kukaan olisi sen voittoa pahemmin uhannut. Pelit pelattiin alku ja väliotteluiden osalta periaatteella: häviöstä pois ja voittaja jatkamaan. Näin saatiin loppuottelijoiksi Sauru, Koski ja Ylönkylä.
Pieni yllätys koettiin, kun Koski väliottelussa voitti viime vuoden mestarin Ervelän ja näin selvitti itsensä jatkoon ja katkaisi Ervelän mahdollisuudet. Koski esitti jatkossakin hyvää peliä ja antoi Saurulle ajoittain täyden vastuksen loppuottelussa. Kolmantena loppuotteluissa oli mukana Ylönkylä, joka siitä huolimatta, että sen harjoittelumahdollisuudet ovat erittäin huonot, oli selviytynyt voitokkaasti ensimmäisen ja toisen kierroksen otteluista.

Otteluiden tulokset:
1.kierros: Sauru-Tuohittu 25-0, Ervelä-Mussaari 15-3, Nurkkila-Laitila 13-3, Ylönkylä-Mathildedal 10-8, Kestrikki-Kirkonkylä 5-2, Koski-Korttila; Korttila luovutti, Teijo; vapaa arpa.
2.kierros: Koski-Ervelä 14-13, Ylönkylä-Kestrikki 12-1, Teijo-Nurkkila 5-3, Sauru-Teijo 2-6.
Loppuottelut: Sauru-Koski 27-12, Koski-Ylönkylä 19-14, Sauru-Ylönkylä 12-0.

Jaa artikkeli: