Skip to main content

Saunamäkeen kaavaillaan rivitaloja, huviloita ja ravintolatoimintaa

 Hanke Finlandilla on haussa rakennuslupa kahteen rivitaloon, kertoo Santtu Lahdelma. Taloista tulisi näköala Finnarinselälle.Särkisalon Saunamäen alue voi ensi vuonna tähän aikaan näyttää hyvin erilaiselta kuin tänään.
Kiinteistöalan yritys Hanke Finland on käynnistämässä entisen konepajan alueella uudisrakennushanketta ja lisäksi sillä on suunnitelmia alueen vanhan rakennuskannan ja samaan kiinteistöön kuuluvan metsäalueen suhteen.

Alueelle markkinoitiin muutama vuosi sitten Särkisalo Resort-hanketta, joka olisi tuonut rantaan kymmenen erillistä huvilaa.  Projekti peruttiin vuonna 2017, mutta nyt hankkeelle on haettu uutta muotoa: suunnitteilla on rantaan kaksi kahdeksan asunnon rivitaloa, jotka myydään asunto kerrallaan.
–Toteutimme Kasnäsissä vastaavan hankkeen, joka meni hyvin ja sai miettimään, että tämä toimii, toteaa Hanke Finlandin Santtu Lahdelma.

 

Kasnäsistä asuntoja on ostettu paitsi omaan käyttöön, myös edelleenvuokrattavaksi.
Kasnäsiin rakennettiin yhteensä 24 asuntoa, Särkisaloon on kaavailtu kuuttatoista.  Rakennusluvat ovat parhaillaan haussa.
–Arvelen, että saamme luvat maaliskuussa. Nopeimmillaan saamme luovutettua ensimmäiset avaimet jo ehkä kesällä, Lahdelma toteaa.

Kauempana maantiestä on aluetta pitkään käyttäneen Lemminkäisen peruina muun muassa rantasaunoja ja mökki. Hanke Finlandin suunnitelmana on korvata saunat uusilla ja rakentaa mäelle kolme huvilaa. Saunamäen vanhaan päärakennukseen taas on kaavailtu ravintolaa. Neuvotteluja yrittäjien kanssa on käyty.
–Kyseessä on noin seitsemän miljoonan euron hanke, Lahdelma toteaa.

Koko juttu 6.2. lehdessä.

Jaa artikkeli: