Skip to main content

Satavuotias Alku on talkoita ja tiistai-iltojen liikunnan iloa

Katos palvelee kohta vaikka tuloskirjuria. Lasse Kurppa ja Timo Hellberg maalasivat katosta uuteen uskoon viime viikolla.–Hyvä alku tässä tosiaan on, myhäilivät Lasse Kurppa ja Timo Hellberg Kirjakkalan kentän laidalla idullaan olleesta maalausprojektistaan viime viikolla.

Kuinka muuten voisi asian ilmaistakaan, kun tästä kaksikosta on kyse. Miehet ovat Kirjakkalan Alun pitkäaikaisia voimahahmoja; Kurpalle tulee täyteen 30 vuotta puheenjohtajana.

Arkisimmillaan urheiluseuran eteen tehtävä työ on juuri tätä: yhtenä päivänä maalataan katosta, toissaviikolla olivat ohjelmassa haravointitalkoot.  Toisaalta ilmassa on myös aihetta juhlaan: Kirjakkalan Alku täyttää sata vuotta.
–Perniön vanhin yhtäjaksoisesti toiminut urheiluseura, tähdentää Kurppa.

Kismittämään jää vain se, että korona perui seuran juhlat ja juhlapuhujan: presidentti Sauli Niinistö oli kutsuttu juhlaan mukaan ja alustavasti näytti jo siltä, että Niinistö voisi mukana ollakin.

Nyt juhlitaan työn merkeissä: Alun keskeistä toimintaa ovat kesätiistaiset yleisurheiluillat ja niitä aloitellaan tänä vuonna juhannuksesta lähtien, toki koronaohjeistukset muistaen.

Ikäihmisiltä kysytään usein merkkipäivähaastatteluissa, mikä on pitkän iän salaisuus. Entä mikä se on urheiluseurassa? Siihen ei vastausta olekaan helppo keksiä. Timo Hellberg miettii, että aikanaan seuralle oli selkeä tarve.
–Kaikki olivat kentällä ja melkein joka ilta, kun muutakaan ei oikein ollut.
–Se oli sen ajan älypuhelin. Siellä pidettiin ne sosiaaliset kontaktit, Kurppa jatkaa.

Koko juttu 14.5. lehdessä!

Jaa artikkeli: