Skip to main content

Särkisalon silakkamarkkinoilla pidetään kiinni paikallisuudesta

Silakkaa matkalla jatkojalostukseen, näyttää Kari Salminen.Särkisalon viidennet silakkamarkkinat järjestetään lauantaina ja juuri markkinoiden alla tuli tieto silakan saamasta MSC-sertifikaatista.
—Se on hyvä, silakka on ollut ikään kuin pannassa, sanoo Kari Salminen.

Pyynti täyttää kestävän kalastuksen kriteerit.
—Ihmiset ovat voineet vältellä silakan syömistä ylikalastuksen pelossa.
Salminen on silakkamarkkinoiden puuhamies, joka oli liki toivoton markkinoiden varsinaisen teeman, silakan suhteen.
—Silakat ovat kaiketi menneet erään sulavan uimarin suuhun.
Lisäksi viime viikon tuulet pitivät pienemmät pyydykset ja veneet poissa mereltä Tiistaina erä silakkaa löytyi Ölmosista, Börje Holmbergilta. Holmberg on markkinoiden vakiovieras ja tulossa taas lauantaina.
Ölmosin silakoista syntyy särkisalolaisille ikäihmisille markkinoilla perinteisesti tarjottu maksuton ateria, se on tänä vuonna silakkalautanen.

Markkinoilla puhutaan silakasta, kalasta ja kalastuksesta.
—Särkisalon-Finbyn kalastusalue järjestää toriparlamentin, missä asioita pohditaan. Kaikkea mikä tulee puheeksi.
Pro Kala on myös mukana. Silakkamarkkinoilla pidetään tiukasti kiinni paikallisuudesta, vaikka myyjiä olisi tulossa torin täydeltä.
—Pidetään se tällaisena, ilman 70 sentin metrilakuja.

Kolmituntiset markkinat alkavat kello 11 Särkisalon torilla.

Jaa artikkeli: