Skip to main content

Särkisalon Merihuolto laajenee venehallin verran

Halliin tulee kymmenen sisäänajopaikkaa, kertoo Jarkko Mäkelä. Urakoitsijat aloittelivat rungon pystytystä tiistaiaamuna. Särkisalon Merihuolto rakentaa lisätilaa. Noin viidensadan neliön venehalli alkaa nousta tällä viikolla. Halliin tulee paikat noin parillekymmenelle veneelle.
–Syvyys on kymmenen metriä, joten yhteen väliin saa yhden ison tai pari pienempää venettä, selvittää yrittäjä Jarkko Mäkelä.

Merihuollon tilat ovat kasvaneet vähän kerrassaan. Päärakennus, jossa on huolto-, toimisto- ja säilytystilaa, on pyöreästi 30 vuotta vanha. Mäkelä otti yrityksen vastatakseen 24 vuotta sitten ja tämän jälkeen halleja on noussut pihaan pari lisää. Parhaillaan yrityksellä on talvisäilössä noin 140 venettä.
–Helpottaa työntekoa, jos veneet ovat tässä lähellä. Se on aina tunti, jos haet vaikka Förbystä traktorilla veneen tähän huollettavaksi ja sitten vielä teet siellä paikan päällä jotain, Mäkelä muistuttaa.

Uusi halli on noin 100 000 euron investointi. Osaltaan lisäneliöiden tarvetta selittää veneiden kasvu.
–Sehän on se tyypillinen tapaus, että pienellä aloitetaan ja sitten siirrytään isompiin veneisiin. Onneksi olemme saaneet pidettyä pitkät asiakassuhteet, vaikka veneet olisivatkin välissä vaihtuneet, Mäkelä toteaa.
Merihuolto työllistää yrittäjän lisäksi kaksi työntekijää. Veneilykauden piteneminen näkyy yrityksen arjessa: kausihuollot ja telakoinnit kasautuvat entistä tiiviimpään.

Jaa artikkeli: