Skip to main content

Särkisalon äijien sämpylät syntyvät tarinoinnin lomassa

Mika Virtanen teki taikinan valmiiksi. Opetusta seuraamassa ja kuuntelemassa ovat Tapio Meriluoto, Pentti Eskolin, Lasse Hurme, Sepo Ahlqvist ja Erik Sjöstrand.

Särkisalokodin salissa oli maanantaiaamuna ensin ilma sakeana oppia, sen perään yhtä paksuna puheensorinaa ja lopuksi vielä täynnä tuoksua, josta ei voinut erehtyä.

Särkisalokodin kalenteriin oli viikon alkajaisiksi merkitty ”Äijät leipoo” ja se piti kutinsa.

Yhres-toiminta tarjosi miehille jauhot, hiivat ja muut tarveaineet, opettajaksi lupautui monissa myyjäisissä ja juhlissa jauhopeukalon taitonsa näyttänyt Mika Virtanen.

Maanantaina aloitettiin perusasioista ja ahkeroitiin useampi pellillinen grahamsämpylöitä.

Maanantain oppeja oli jauhojen esilämmitys mikrossa; näin kohotusaikaa saa lyhyemmäksi.  Porukassa tosin tuumittiin, että asia ei sinällään ole uusi: ehkä jo isoäiti aikanaan piti omaa jauhokulhoaan uuninpankolla tai puuhellan laitamilla.

Yhdessä on totuttu tekemään: kun taikina oli kipattu pöydälle, syntyi tuotantoketju kuin itsestään: yksi leikkasi, toinen muotoili ja kolmas asetteli pellille ja kohta vaihdettiin vuoroa.

Tarkoituksena on jatkaa harjoituksia ja ensi viikolla äijät ovat koolla rahkapullien merkeissä keskiviikkona.

Koko juttu 30.3. painetussa ja digilehdessä!

 

 

 

Jaa artikkeli: