Skip to main content

Särkisalokodissa on nyt sydäniskuri

Hätäelvytystä opeteltin tiistaina joukolla. Vuorossa ovat Pirkko Kainiemi ja Matti Korpi, Seppo Laivamaa antaa nuken pääpuolesta ohjeita.Särkisalossa on nyt defibrillaattori eli viralliselta suomenkieliseltä nimeltään sydäniskuri.
Sydäniskuri on  Särkisalokodissa, mistä sen saa haettua talon aukioloaikoina ja aamuseitsemästä iltakahdeksaan sisään pääsee kirjaston tunnuksilla.

Laitteen käyttö oli tiistaina yhtenä aiheena hätäensiapukurssilla. Pelkästä iskurista ei yksin ole paljon apua, ellei auttaja ole lainkaan hajulla laitteen käytöstä. Ensimmäinen auttaja on usein satunnainen ohikulkija.Sydäniskuri ei ole turha laite ja hinnat ovat tulleet alas, opastava iskuri maksaa tuhannesta kahteentuhanteen euroon.
–Kun elvytys ja defibrillointi on aloitettu minuuteissa pysähdyksestä, niin kolme neljästä selviää, kertoi ensiapukouluttaja  Seppo Laivamaa.

Särkisalokodissa väki oli tosissaan vakavan asian parissa.  Harjoituslaitteella ja nukella harjoiteltiin, missä järjestyksessä mennään..aivamaa kehottaa asentamaan puhelimeen  112-sovelluksen, joka antaa hätäkeskukseen muun muassa ajantasaisen sijainnin.  

Yksi keskeisistä asioista on Laivamaan monta kertaa muistuttama ”pysy aina rauhallisena” .

Sydäniskurin hankki  Yhres-toiminta. Sydäniskurit on rekisteröity internettiin defi.fi-sivuille.  Särkisalosta lähdettäessä seuraava iskuri on Perniön VPK:n ensivasteyksikössä.

Jaa artikkeli: