Skip to main content

Sanan sanomisen paikka nuorille

Salon nuorisovaltuusto on  kutakuinkin toimikautensa puolivälissä.

Valtuuston jäsenet kokevat, että valtuusto on saanut toimia siinä tehtävässä, mitä varten se pohjimmiltaan perustettiinkin: pitämään esillä nuorten ääntä kaupungin päätöksenteossa. Valtuutetuilla on läsnäolo-  ja puheoikeus lautakunnissa. Tärkeää on sekin, että nuorisovaltuustolta muistetaan myös näkemystä kysyä, kun joku päätöksenteon rattaissa kulkeva asia nuoria liki liippaa.

Yhtä puuttuu. Perniön ja Särkisalon alueilta ei ole innostuttu lähtemään ehdolle nuorisovaltuustoon.

Syitä voi vain arvailla.  Eikö eteläistä Saloa vielä koeta osaksi Saloa, ja keskustaan asti lähteminen tuntuu vieraalta.  Joka tapauksessa yhtä Saloa elettäessä Salon nuorisovaltuusto on se elin, mitä kautta  asioihin voi pyrkiä vaikuttamaan ja viemään perille terveisiä. Käsiteltävät kysymykset eivät ole nuorisovaltuuston komealta kalskahtavasta nimestä huolimatta isoja ja abstrakteja,  vaan monesti niitä  arjessa ärsyttäviä käytännön asioita joista aikuisten valtuustossa tai lautakunnissa ei välttämättä ole tietoa ellei joku käy kertomassa.

Samat aiheet koskevat nuoria Perniössä ja Särkisalossa kuin muuallakin Salossa, esimerkiksi harrastusmahdollisuudet ja paikasta toiseen liikkuminen. K ukaan ei käy niistä perniöläisten puolesta keskustassa kertomassa, elleivät  perniöläiset itse.

Nuorisovaltuuston kausi on katkolla vuodenvaihteessa. Eteläisen Salon nuorilla on vielä aikaa miettiä, kenessä porukasta olisi ainesta mukaan ehdolle ja valtuustoon.

Kevään alku

Pääsiäispyhät ovat ovella.
Kaikissa perheissä juhla ei tunnu, osa kansaa on töissä myös pyhinä.  Monelle pääsiäinen näyttäytyy pitkänä viikonloppuna, hyvänä hetkenä hengähtää tai tehdä jotain johon normaaliviikonloppuna aika ei riitä.

Pääsiäisen ulkoiset tunnukset ovat tutut. Munat, paistit ja rairuohot. Toisaalta pitäisi muistaa, että juhlan juuret ovat kristinuskon perinteissä.  Pääsiäispyhiin liittyy oma tietty tunnelmansa, josta osa syntyy varmasti siitä että Suomi laskeutuu pyhiin, sulkeutuu ja hiljenee.

Jos koristelu tai kristillinen pääsiäinen eivät kiinnosta, voisiko juhlaa ajatella vaikka jonkinmoisena kevään avauksena. Yksi pitkä ja pimeä talvi on taas koko lailla ohi.

Toivotamme lukijoille piristävää pääsiäisen aikaa.

Jaa artikkeli: