Skip to main content

Salon valtuusto väänsi Veturitallista ja latukoneesta

Salon valtuustossa olivat torstain talousarviokokouksessa vanhastaan tutut sävelet. Kahdeksantuntiseksi venyneessä kokouksessa äänestettiin talousarviota käsiteltäessä peräti 18 kertaa, mutta muutoksia tehtiin lopulta varsin vähän.  Pisimmät puheet pidettiin liikuntatoimen ja kulttuurin rahoista.

Yksi puhuttaneista asioista, rantauimakoulut, pidetään ohjelmassa vastakin. 7000 euron lisäystä esitti Heikki Tamminen (ps) ja esitys hyväksyttiin 42-9.  Melkein yhtä selvin luvuin, 39-12, meni läpi Eeva KOskisen (vihr) esitys siitä, että katkolla olleet kolme uimarantaa eli Naarjärvi, Varvojärvi ja Märy, ovat jatkossakin kaupungin toimintaa. Pertti Vallitun (kd) esityksestä Leirisalon toimintaan palautetaan 50 000 euroa, äänin 26-25.

Isommista rahoista puhuttiin, kun perussuomalaiset esitti Veturitallin alasajoa.  Menopuolelta olisi leikattu 400 000 euroa ja tuloista 30 000. Esitys kaatui kuitenkin lukemin 12-39.  
– Haluaisimme pistää asiat tärkeysjärjestykseen, totesi Tamminen.

Puolustajat muistuttivat siitä, että taidemuseo on kaupungin ainoa kulttuurilaitos ja myös hyvinvointia edistävä palvelu.
– Tällainen tavallinen duunarikin tykkää käydä näyttelyssä ja vähän parempaa musiikkia kuuntelemassa. Ei tämä voi pelkkää otsa rypyssä vastatuuleen menemistä olla, pisti Harri Lindholm (vas).

Liikuntapuolelle ei hankita toistaiseksi uutta latukonetta, 113 000 euron nipistystä esitti Heikki Tamminen ja sai taakseen valtuutetuista 35.
Eteläisessä Salossa huomiota herättänyt asia, Särkisalokodin muutostöihin tarvittava 300 000 euroa on mukana ensi vuoden talousarviossa.

Palkanalennuksista ponsi

Henkilöstösäästöt nousivat tapetille talousarviokokouksessa:  Saija Karnisto (sd) esitti 3,6 miljoonan euron lisäystä.
Esitys kaatui 20-31.

Sitä vastoin äänin 27-24 hyväksyttiin perussuomalaisten ponsi, jossa esitetään että Salon kaupunki vetoaisi KvTes:n alaisiin työntekijöihinsä, jotta nämä tekisivät itsenäisesti palkanalennussopimuksen vähintään ensi vuodelle. Vähimmäispalkka ei kuitenkaan saisi mennä alle sopimuksen minimipalkan.

Karniston esitys sai tukea muun muassa Sanna Lundströmiltä (kok):
– Ei siinä ole mitään järkeä, jos laitamme esitykseksi ihan ylimitoitettuja lukuja. Henkilöstö tietää jo nyt, että emme voi lomauttaa heitä kuudeksi viikoksi.
Esityksenä on noin 7 miljoonan henkilöstösäästöt.
– Ne eivät vastaa mitään, mitä on valmisteltu, Karnisto totesi.
Hän muistutti, että jos samalle vuodelle pistetään henkilöstön käyttämättömät lomat, kuuden viikon lomautukset ja vielä normaalit kesälomat, se ei voi olla näkymättä palvelutuotannossa.

Tammisen pontta kritisoi muun muassa Harri Lindnholm:
– Siinä on erittäin syvät riidanaiheet ja se on eriarvoistava.

Työmarkkinatuesta valtiolle palautettaviin sakkomaksuihin on ensi vuodelle merkitty 1,6 miljoonaa.Saija Karnisto piti lähtökohtaa nurinkurisena.
– Siinä on heti varattu rahaa epäonnistumiseen.
– Jos nyt lähdetään toteuttamaan 7,2 miljoonan henkilöstösäästöjä, se tietää heti miljoonan lisäystä sakkomaksuihin.

Jaa artikkeli: