Skip to main content

Salon seurakunta sulki aluetoimistot

Seurakunnan aluetoimistot on pantu kiinni. Perniön toimisto palvelee enää kolmen päivän sijasta  kolme tuntia viikossa. Kiskolaisia kehotetaan asioimaan kokonaan keskustassa tai Halikon aluetoimistossa.

Vain Särkisalon palveluihin päätös ei vaikuta.

Kirkkoneuvoston jäsen Juha Laurila kysyi  neuvoston viime kokouksessa onko huhuissa kiertävän kanslistin työaikamuutoksista perää. Kirkkoherra ja talousjohtaja selvittivät pöytäkirjan mukaan kirkkoneuvostolle, että toimistosihteeri kiertää jatkossakin kaikki alueet. Toimistosihteeri toimittaa alueille esimerkiksi niiden tarvitsemia tulostimien värikasetteja, muuta postia ja vastaavasti ottaa alueilta virastoon ja taloustoimistoon tulevaa postia.

Toimistojen sulkemisesta päätti kirkkoherra Jouko Pukari.
Päätöstä hän perustelee lisäksi sillä, että kiertävällä kanslistilla ei olut paikallista työtä aluetoimistoissa.
Ensi keskiviikkona kokoontuva kirkkoneuvosto käsittelee aluekappalaisten yhdessä tekemää oikaisuvaatimusta.
Vaatimuksen mukaan seitsemän alueen palvelupisteen sulkeminen on niin merkittävä asia, että se on otettava kirkkoneuvoston käsittelyyn, edellyttävät aluekappalaiset.

Kirkkoherra oli tiistain työmatkalla Turussa, eikä hänen kommenttiaan saatu tähän juttuun.

Perniön aluekappalainen Juha  Hekkala on päätökseen pettynyt. Hän pitää seurakuntatoimistojen paikan päältä saatuja palveluja tärkeinä.
–Tuntuu, kuin olisin menettänyt kasvoni ja pettänyt seurakuntalaiset.
Puheita paikallisen työn puutteesta hän ei myöskään sulata.

Hekkalan mielestä kanslistin työtä ei päästy koskaan  kehittämään pitkäjänteisesti koska aukiolojen aikataulu muuttui koko ajan.

Jaa artikkeli: