Skip to main content

Salon retkireiteille suunnitelmissa lisälenkkejä ja tulentekopaikkoja

Salossa jatkuu retkeilyreittien kehittäminen. Viime elokuussa käynnistynyt kehityshanke päättyy tammikuun lopussa, ja sen puitteissa on mietitty kaikkiaan kuuden kohteen jatkojalostamista. 
–Seuraavaksi lähdetään hakemaan jatkohanketta Ely-keskukselta ja sitä kautta toteutusta, kertoo projektipäällikkö Tapio Hartikainen. 

Eteläistä Saloa koskevat etenkin melontareitit niin Kiskonjoella kuin merialueellakin. Reiteille on kaavailtu esimerkiksi opasteita ja viitoituksia, laavuja tai tulentekopaikkoja ja vesipisteitä.   Tapio Hartikainen korostaa, että kyseessä on vasta suunnitelma ja ennen toteutusta tulevat eteen esimerkiksi neuvottelut maanomistajien kanssa. 
–Toteutus tapahtuisi varmasti vaiheittain ja sovittava on sekin, kuka hoitaa uudet rakenteet jatkossa.  Jos tehdään esimerkiksi tulentekopaikkoja, niistä on jonkun vastattava, mutta kaupunki se ei varmastikaan joka kohteessa voi olla.

Jos jatkohanke saadaan aikaan, voi Hartikaisen mukaan jotain tapahtua maastossa jo ensi syksynä.
 Melontareittien lisäksi eteläistä Saloa koskevat retkeilyreitti Salo-Lehmijärvi-Kirjakkala sekä pyöräilyreitiksi mietitty Rannikkoreitti.   Suunnitelman mukaan Salosta Lehmijärvelle tuleva reitti voisi jatkua Kirjakkalaan ja yhtyä näin kansallispuiston reitteihin. Yksi työryhmän esiin heittämistä ideoista on ollut tehdä rannikkoreitille jatkoyhteys Särkisaloon ja lisäksi on heitetty esiin idea jatkoyhteydestä välillä Petusta Bromarviin.  Toistaiseksi Pettu-Bromarv-yhteys on puhtaasti ajatuksen ja vision tasolla oleva idea.

Jaa artikkeli: