Skip to main content

Salo valmistelee kriittistä lausuntoa Varhan aikeisiin

 

Hyvinvointialue Varha saa Salolta myöhemmin keväällä kärkevän lausunnon koskien palveluverkon muutoksia.

Hyvinvointialue julkisti toissaviikolla luonnoksensa sote-palveluverkon osalta: toteutuessaan se veisi Perniöstä lääkäripalvelut ja koko itäisestä Salosta sote-palvelut.

Varhan aluehallitus päätti tiistaina, että kunnilta pyydetään tästä luonnoksesta lausunnot.

Salon kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen totesi tiistaina, että kaupungin lausunto on ilman muuta kriittinen ja se viedään huhtikuussa kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Korhonen totesi tällä viikolla, että asian valmistelu on vielä vaiheessa ja hän kommentoi siksi varovasti tulevan lausunnon sisältöä. Suuntaviivat kuitenkin ovat selvillä.
–Meidän on saatava lausuntoon yksityiskohtia ja esimerkiksi saavutettavuus on vielä hyvin ympäripyöreä sana. Sitäkin on voitava konkretisoida, Korhonen sanoo.

Niin ikään kaupunki aikoo lausunnossaan perata hyvinvointialueen käsityksen sen käyttämien tilojen kunnosta ja verrata Varhan näkemyksiä omaansa.

Aluehallituksen järjestämisjohtaja Antti Parpo totesi viime viikolla Perniönseudun Lehdelle, että nyt on puhuttu vain sote-keskuspalvelujen verkosta. Myös aluehallituksen esityslistalla todetaan, että lausuntopyynnöt rajataan sote-keskuspalveluista tehtyyn esitykseen.
Anna-Kristiina Korhonen toteaa, että tämä osa kerrallaan tekeminen hankaloittaa kokonaisuuden hahmottamista.

Jaa artikkeli: