Skip to main content

Salo ei lomauta tänä vuonna

Salon kaupunki ei lomauta henkilöstöään tänä vuonna.   Kaupungin ja ammattijärjestöjen väliset neuvottelut päättyivät yksimielisinä tiistaina.

Lomautuksilla saatiin viime vuonna kaupungin arvion mukaan 2,7 miljoonan euron vähennykset henkilöstökuluihin, mutta kaupunki katsoi, että lomaukset johtavat henkilöstän epätasa-arvoiseen kohteluun, sillä kaikkia ei voida lomauttaa.  Lisäksi lomautusprosessin täytäntöönpano teettää paljon työtä, ja lomautusten vaikutukset heijastuisivat myös niihin yksiköihin, joissa lomautuksia ei ole.

Lomautukset eivät myöskään ole olleet ainoa säästökeino; vuosina 2012 ja 2013 on on henkilöstömenoja suitsittu muun muassa vaikeutetulla rekrytoinnilla. Näiden keinojen avulla on saatu isommat säästöt kuin pelkillä lomautuksilla.
Tälle vuodelle oli asetettu 7,2 miljoonan euron säästötavoitteet. Henkilöstömenojen osalta säästötavoitteeksi on nyt asetettu viisi miljoonaa.

Kokoomuksen, keskustan ja perussuomalaisten muodostama kaupunginhallituksen ryhmä antoi aiemmin päivällä kaupunginjohtjaalle kehotuklsen luopua lomaututuksista. Ryhmä toteaa, että lomautukset ovat olleet välttämätön keino säästöjen saamiseksi, mutta ne ovat kuitenkin vain väliaikaisratkaisu.

Jaa artikkeli: