Skip to main content

Salmisten työmaalle tuli seitsemänsataa yllätysvierasta ja luotsi Ruotsista

–    Saatiin viikkarilta seitsemänsataa matkustajaa lisää meille. Ei tulekaan hiljainen ilta, hihkaisi Tiina Salminen viime torstaina Silja Linen Turun terminaalissa.  Kari ja Tiina Salmisen työpäivä alkaa aamiaisella miehistömessissä.

Viking Linen alusten matka viivästyi jäätilanteen takia ja korvaavia paikkoja punaisille aluksille matkansa varanneille haettiin kiireellä Siljalta.
Risteily oli monlle talviloman odotettu kohokohta.  Särkisalon Förbyssä asuvalle Tiina Salmiselle ja hänen miehelleen Karille siinä puolestaan ei ole enää juuri jännitystä, kun iso matkustaja- autolautta irtoaa laiturista.  Salmisen pariskunnan työmaa on Silja Europa ja työmatka Turusta Tukholmaan ja takaisin – aina viikon kerrallaan.

Henkilöstöpurseri Kari Salmisella on takana 31 vuotta töitä laivoilla.
Nuorukainen tuli kesätöihin laivalle ja sitten toisenkin kerran.
–    Toisena kesänä se homma tuntuikin jo ihan oikealta.

Tiina Salminen tekee töitä myyjänä ja kauppa määräytyy tarpeen mukaan. V iimeviikolla työmaa vaihteli tax-freen ja parfymerian välillä.
Asiakkaat tekevät joskus kiireen, mutta he ovat myös työn paras puoli.
–    Viime vuosien aikana on vain yksi oikein ikävä asiakas tullut vastaan. Siinä piti nostaa niskasta myymälästä ulos, kertoo Tiina Salminen.

Viime torstaina Turusta lähtenyt Silja Europa joutui koukkaamaan Tukholmaan tavallisesta poikkeavaa reittiä. Aluksen oman linjaluotsin sijasta luotsi jouduttiin tilaamaan Ruotsin päästä.  Aikataulu venyi tuntikaupalla. Kari Salminen pohtii, että saaristolaisia ja muita merellä liikkumaan tottuneita viivästys ei kummastuta.
Pariskunnan yhteiseksi työpaikaksi Silja Europa on siksi iso, että toisen naama ei ala pitkästyttää.  Päivän aikana Salmiset eivät välttämättä tapaa.
–    Yhdeksänkymmentä prosenttia yhdessoloajasta täällä nukumme,  nauravat Salmiset.

Lue koko juttu Perniönseudun Lehdestä

Jaa artikkeli: